IF Elfsborgs match i den andra omgången av Svenska Cupen, borta mot division 2–laget Motala AIF, kommer att spelas onsdagen 22 augusti. Avsparkstid är 18:30.

IF Elfsborg lottades i förra veckan mot Motala AIF, vanligtvis hemmahörande i division 2, i Svenska Cupens andra omgång, eller med andra ord en playoffmatch.
Det blir en match som avgör vilket av lagen som får spela i cupens gruppspel i början av nästa år, så det är i vanlig ordning mycket som står på spel då cupen av naturliga skäl är av yttersta vikt för gulsvart.
Motala får i kraft av lägre rankat lag hemmaplansfördel, och nu står det även klart vilket datum som matchen kommer att spelas. Det blir onsdagen 22 augusti som IF Elfsborg åker till Motala för att möta MAIF, avsparkstiden är 18:30. 

Motståndarna den 22 augusti ligger i skrivande stund på en femteplats i division 2 södra Svealand efter 14 spelade matcher och 26 poäng, endast två poäng upp till positiv kvalplats mot division 1 och fyra poäng upp till serieledande Newroz FC. Så sent som 1 juni lämnade huvudtränaren Vladan Ladan efter en tids interna konflikter Motala AIF och ersattes av Bo Johansson, vilket inte verkar ha påverkat lagets poängproduktion.
I Svenska Cupens första omgång besegrade Motala division 1–laget Husqvarna FF efter rejäl dramatik. 2–2 var ställningen efter 90 spelade minuter, men i förlängningen exploderade MAIF och vann till slut med hela 5–3.