Den längsta bortamatchen på länge för U17-truppen, då stod men för en fin insats som gav en stabil seger mot Sundsvall. 

När U17-serien återupptogs efter sommaruppehållet var det första matchen i slutspelsserien som stod på programmet. Det var heller inte vilken bortamatch som helst utan den längsta som Elfsborg gjort på länge i U17-truppen. Den elva timmar långa bussresan avverkades på lördagen, en natts sömn och därefter uppladdning inför matchstart klockan 12.30 på söndagen.

Elfsborg tog tag i matchen direkt och stod för en stabil och bra insats.
– Vi visste att det skulle bli en tuff match, en av de svåraste bortamatcherna då de spelat bra mot de andra topplagen i den norra serien. De är duktiga, vi såg de i Gothia Cup också men vi gör en bra match. Vi har bra organisation, bra omställningar och ett bra och rörligt passningsspel. Samtidigt håller vi ihop defensiven och de skapar inte mycket på oss, säger en nöjd tränare, Tony Lundqvist.

Elfsborg tog ledningen efter dryga tjugo minuter spelade genom Jack Cooper Love, vilket blev första halvleks enda mål. När sedan Kevin Holmén satte in 2–0 redan tre minuter in i andra halvlek fick Elfsborg lite arbetsro. Elfsborg malde på och när 3–0 kom med tio minuter kvar kändes det som spiken i kistan. Istället reducerade Sundsvall kort därpå innan inhopparen Endrit Kuttlovci gjorde 4–1.
– Vi gnuggar på och är starka i längden, de orkar inte komma tillbaka mot oss. Det känns som vi har bra kontroll från start och jag är väldigt nöjd med hur vi genomför matchen, fortsätter Lundqvist.

AIK nästa motståndare

När det är en slutspelsserie, där det endast spelas enkelmöten lagen mellan och seriesegraren står med ett SM-guld i höst, är varje match otroligt viktig. Här näst väntar AIK på Borås Arena 2 nästa söndag.
– Det blir nästan som en final i varje match. Samtidigt vill jag belysa att det är en oerhört rolig grupp att jobba med, som tar sig an uppgiften på ett fantastiskt sätt. Alla har tagit rejäla kliv framåt, avslutar Tony.

GIF Sundsvall – IF Elfsborg 1–4 (0–2)

Mål: 0–1 Jack Cooper Love 19′, 0–2 Kevin Holmén 48′, 0–3 Jack Cooper Love 80, 1–3 Kbrom Tsegay Brhane 82′, 1–4 Endrit Kuttlovci 83′

Startelva: 1. Sebastian Jonsson (mv), 2. Rasmus Swahn, 3. Jonathan Levinsson, 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Kevin Liimatainen, 8. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 11. Ornel Makindu, 16. Musa M’Benga, 17. Gustav Broman (K)
Ersättare: 31. Max Helge (mv), 12. Arbnor Shabani, 13. Filip Gustafsson, 15. Endrit Kutllovci, 18. Johannes Abdulahad