När Allsvenskan vände i den 16:e omgången stod åter Östersunds FK för motståndet. Gästerna var starkast även denna kväll och vann med 2-0 på Borås Arena.

Elfsborg fick tuffast möjliga start på matchen där gästerna från Östersund kunde måla efter redan efter sju minuter när Curtis Edwards skott gick i mål efter en snett-inåt-bakåt passning. Elfsborg försökte spela upp sig och kom stundtals in bakom Östersunds backlinje men hade det förtvivlat svårt att få igång något spel under först halvlek. Istället kunde Östersund utöka sin ledning till 2-0 när Simon Kroon bredsidade in tvåan efter en kvart. Elfsborg var uppgivet men fick en liten boost av guliganerna som inte ville ge upp och vaknade till liv efter 25 minuter och man borde nog haft åtminstone en boll inne i mål där både Simon Olsson och Daniel Gustavsson haft varsin chans men Aly Keita i Östersunds mål var omutlig. Simon Lundevall var den sista att försöka överlista gästernas målvakt när han avancerade från sin vänsterkant men Keita hade gjort läxan och kunde rädda bollen. Elfsborg gick till halvidsvila med 0-2, men antagligen med en känsla att Östersund inte var orubbliga.

Inför den andra halvleken hade Elfsborg skruvat lite på positionerna och det märktes att man försökte komma in i matchen. Ju längre matchen gick så ökade också chanserna för Elfsborg utan att för den delen bli hyperfarliga. In kom Stefan Ishizaki, Per Frick och Jesper Manns och det gav lite bränsle till maskinen. Två farliga lägen som båda träffade stolpen var det närmaste man kom i målchanser och även Per Frick ville nog haft bättre utdelning än det han hade på sitt försök men Aly Keita stod för många fina räddningar under matchens gång. För andra matchen i rad blev Elfsborg nollat av Östersunds FK.

Efter matchen sade manager Jimmy Thelin såhär:
– Inledningen är tuff med två tidiga baklängesmål och vi försöker hålla upp vårt spel trots uppförsbacken. Vi skapar chanser att göra mål på, men bollen går inte in, ÖFK har en mycket duktig målvakt och vi får fortsätta jobba. Nu är det fokus mot AIK-matchen på söndag.

IF Elfsborg – Östersunds FK 0-2 (0-2)
Mål: Curtis Edwards (7′), Simon Kroon (15′)
Varning, Elfsborg:
Utvisning, Elfsborg:
Sålda biljetter: 5402
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard (c) – Daniel Gustavsson (72′), Ibrahim Dresevic, Joakim Nilsson, Rami Kaib – Robert Gojani (62′) – Simon Lundevall, Samuel Holmén, Simon Olsson (72′), Jesper Karlsson – Viktor Prodell
Ersättare: David Olsson, Jon Jönsson, Jesper Manns (62′) , Emir Bajrami, Per Frick (72′), Alex Dyer, Stefan Ishizaki (72′)