IF Elfsborg hälsar Frederik Holst välkommen! Elfsborg har idag kommit överens med Sparta Rotterdam om en övergång för spelaren Frederik Holst (23). Den danska högerbacken ansluter till klubben direkt och genomförde redan sin första träning med klubben under fredagsförmiddagen.

Frederik är en försvarare som spenderade över tio år i Danska Bröndby men som sedan gav sig iväg på nya äventyr i Holländska Eridivisie där han genomförde en säsong med Sparta Rotterdam. Nu väntas nya utmaningar i Borås och IF Elfsborg:
”Det känns fantastiskt roligt, jag har haft god kontakt med Kevin och Johan Larsson, som berättat för mig vilken fin fotbollsklubb det här är. Mötena med Stefan & Jimmy kändes väldigt bra med så nu känner jag mig redo och motiverad till att hjälpa klubben upp i toppen igen”.
Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
”Löpstark, aggressiv och jag gillar verkligen att hålla uppe ett tempo. Vad jag vill tillföra på planen är energi, en ständig fart upp och ner”.
Frederik har skrivit på ett 3-års kontrakt med klubben och ansluter nu direkt till truppen, men på kort tid vet redan Frederik vad han har för mål med sina kommande tid i Elfsborg:
”Det är att jag växer som person, men framförallt att Elfsborg kommer upp i tabellen. Det har sett lite mörkt ut och en klubb som Elfsborg ska inte ligga där nere i tabellen, så min plan är att hjälpa till så mycket det går för att lyckas åstadkomma just detta”.

Manager Jimmy Thelin har bara lovande ord om nyförvärvet:
”Frederik är här för att bidra och jobba hårt för IF Elfsborg. Han är en offensiv karaktär och väldigt intensiv i sitt presspel. En spelare med mycket engagemang och bidrar med en bra personlighet och ett starkt disciplin i sitt spel. Med hans gedigna ledaregenskaper är vi säkra på att han kommer att ta ansvar på och utanför plan”.