Andra matchen i slutspelsserien för U17-laget, då tog laget en tung seger mot AIK. 

Lite som en slags förmatch till A-lagets match på Friends Arena tog Elfsborg emot AIK i slutspelsserien av U17 på Borås Arena 2. I första omgången vann Elfsborg på bortaplan mot GIF Sundsvall med 4–1 samtidigt som AIK kryssade mot FC Djursholm. Hemmalaget visste vad som väntade, en tuff och jämn match där det gällde att vara noga med detaljerna för att få övertag i matchen, något laget också lyckades med.

Elfsborg tog tag i matchen, spelade kontrollerat och det dröjde fram tills halvtimman var spelad innan målnollan spräcktes. Jonathan Levinsson satte bollen i mål på hörna och Elfsborg fick med sig en ledning in i halvtidsvilan. I andra halvlek dröjde det bara fem minuter innan ledningen utökades på ett inspel. Målet noterades som självmål men annars hade en spelare i hemmalaget satt bollen.
– Vi gör en stabil insats i en bra U17-match. AIK är bra också men vi kontrollerar spelet på ett bra sätt. Sättet vi försvarar oss på är bra samtidigt som vi har ett sylvasst anfallspel med bra spelvändningar och kommer runt bra på kanterna, säger tränare Tony Lundqvist.

Mot slutet av matchen blev det dock lite darrigt. AIK satte en reducering till 2–1 i 76′ minuten. Elfsborgs spel-rythm kom av sig en aning, utan att AIK för den delen hade allt för många lägen till kvittering.
– Det blev lite darrigt, men vi hade bra med lägen innan dess att göra fler mål. En bra insats, vi är jättenöjda med killarnas prestation. Nu får vi träna på bra i veckan och så förbereda oss inför fredagens match mot ett duktigt Kalmar, avslutar Tony.

 

IF Elfsborg – AIK FF 2–1 (1–0)

Mål: 1–0 Jonathan Levinsson 30′, 2–0 Självmål 50′, 2–1 Daniel Lundmark 76′

Startelva: 1. Sebastian Jonsson (mv), 2. Rasmus Swahn, 3. Jonathan Levinsson,  5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén,
7. Kevin Liimatainen, 8. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 16. Musa M’Benga, 17. Otto Vallentin, 19. Gustav Broman (K)
Ersättare: 31. Max Helge (mv), 11. Ornel Makindu, 12. Arbnor Shabani, 13. Filip Gustafsson, 15. Endrit Kutllovci, 18. Johannes Abdulahad