Ny tuff match i slutspelsserien av U19 när Brommapojkarna tog emot Elfsborg på Grimsta IP. 

Elfsborg åkte till Grimsta IP för en tuff bortamatch mot IF Brommapojkarna i den andra matchen av slutspelsserien i U19 Allsvenskan. Ett gästande lag som tog en tung seger mot Malmö FF i förra matchen ställdes nu mot ett duktigt hemmalag som vann med hela 5-1 på bortaplan mot Örebro i första omgången.

Det blev en tämligen jämn drabbning mellan två riktigt bra U19-lag men det var hemmalaget som utnyttjade en bra period i första halvlek. Mellan kvarten och halvtimman spelad hade BP ett bra grepp och tog också ledningen i 29′ minuten på ett drömskott, distansskott rakt upp i krysset. Matchen jämnades sedan ut.
– Det är ett jättefint fotbollsmål efter en period där vi hamnat fel. Sedan jämnar spelet ut sig och vi tar oss in i matchen före halvtid. I andra halvlek är det sedan vi som trycker på och jagar kvittering samtidigt som BP inte har mycket i andra, säger tränare Sanel Duzel.

Kvitteringen skulle också komma när Marcus Ejerblad höll sig framme och gjorde 1–1 drygt tio minuter från slutet. Elfsborg hade då en bra känsla, skapade chanser där man bommade ett öppet mål och ett friläge som av någon oklar anledning blåstes av. Sedan kom kallduschen.
– I 90′ minuten skjuter de ett skott från 25 meter, han får en felträff och bollen kommer in i försvaret och tar på ett ben. En strumprullare som ställer Tim i målet dessvärre.

Förlusten till trots stod Elfsborg för en fin insats i en tuff bortamatch. Nu gäller det att ladda om inför nästa match mot BK Häcken.
– Vi är nöjda med grabbarna, att vi kan åka till Grimsta, genomför en fin match och kunde tagit tre poäng. Vi har det tungt med målskyttet och borde gjort två mål i en sådan här match, men laget har varit riktigt bra i de här två matcherna, vuxit till ett mer seniormässigt lag och utvecklingen är god, det är det viktigaste, avslutar Sanel.

IF Brommapojkarna – IF Elfsborg 2–1 (1–0)

Mål: 1–0 Aron Sarén 29′, 1–1 Marcus Ejerblad 80′, 2–1 Milan Hussein 90′

Truppen: Camil Altun, Tim Rönning, Aleksandar Ceganjac, Marcus Ejerblad, Joakim Engström, Eduart Iljazi, Prince Isaac Kouame, Arlind Kutllovci, Samuel Rundqvist, Makwan Sawsani, Filip Schyberg, Tim Stålheden, Anton Thorsson, Johannes Vedin, Joel Wiktorsson, Adrian Zeka, Nattnael Zerai