Elfsborg jagade efter sin första seger i slutspelet av U21 Allsvenskan, men jakten får gå vidare. 

I första slutspelsmatchen av U21 Allsvenskan Södra ställdes Elfsborg mot Häcken på bortaplan, där laget föll i slutminuterna. Nu var det återigen en bortamatch som stod på schemat, denna gång mot Varbergs BoIS. Elfsborg kom till spel med stora delar av den renodlade U-truppen plus Rasmus Rosenqvist, Arian Kabashi och David Olsson från A-truppen. Hemmalaget ställde upp med ett bra seniorlag och det blev en riktigt bra match.

Gulsvart tog tag i spelet, pressade högt och drev på spelet första kvarten men tappade därefter lite av pressen och hemmalaget kom in i matchen. Första halvlek slutade mållöst och det dröjde fram till 65′ minuten innan Varberg kunde ta ledningen.
– Vi tappar boll på mittplan och för att stoppa anfallet behöver vi dra på oss en frispark. Den skruvar de sedan in i bortre, ett snyggt frisparksmål, säger tränare Janne Mian.

Elfsborg skulle dock komma tillbaka. Domaren dömde straff i gulsvart favör och Arian Kabashi satte den säkert. 1–1 var ett faktum, fler mål blev det inte och därmed en poäng in i bussen på väg hem.
– Det här var en välspelad match där det är jämnt fördelat med chanser. Tycker resultatet speglar matchbilden, vi har ett par kontringar dock som vi gärna hade skapat bättre chanser av, men på det stora hela är jag nöjd, avslutar Mian.

Varbergs BoIS FC – IF Elfsborg 1–1 (1–1)

Mål: 1–0 Erik Zetterberg 65′, 1–1 Arian Kabashi (straff) 74′

Startelva: 30. David Olsson (K),  5. Tim Stålheden , 6. Makwan Sawsani, 10. Marcus Ejerblad, 11. Prince Isaac Kouame, 14. Adrian Zeka, 15. Rasmus Rosenqvist,  16. Joel Wiktorsson, 18. Noel Jonsson, 19. Anton Thorsson, 25. Arian Kabashi
Ersättare: 31. Camil Altun (mv), 2. Samuel Rundqvist, 3. Filip Schyberg, 7. Nattnael Zerai, 13. Eduart Iljazi, 17. Aleksandar Ceganjac