En tuff bortamatch mot Kalmar FF spelades på fredagskvällen, en match som skulle utöka Elfsborgs fina svit. 

Alla matcher i slutspelsserien av U17 Allsvenskan Södra kommer bli tuffa, men en lång resa och bra motstånd i Kalmar FF var på förhand en tuff match att se fram emot. Elfsborg kom till spel med full pott i de två första matcherna som spelats i slutspelsserien, samtidigt som Kalmar hade en vinst och en förlust i de två första matcherna. Elfsborg ville givetvis förlänga sin svit och Kalmar jagade sin andra seger på hemmaplan.

Det blev en tuff start för Elfsborg där väderförhållandena skulle visa sig vara avgörande. Redan efter tre minuters spel tog Kalmar ledningen i en halvlek som hemmalaget hade kraftig medvind. Bortalaget hade det tufft i första halvlek, men lyckades kvittera på nick efter halvtimman spelad genom Jack Cooper Love.

I andra halvlek var det Elfsborg som fick medvind och matchbilden lättade en aning. Gulsvart skulle också ta tillvara på en ny chans som uppkom och återigen var det Cooper Love som höll sig framme och nickade in bollen. Bortalaget kunde sedan hålla i ledningen fram till slutsignal och därmed var tredje raka segern ett faktum, en stark vinst som bådar gott.

Nästa match för Elfsborgs del går på hemmaplan den 26 augusti klockan 14.00 då IFK Norrköping gästar Borås Arena 2.

Kalmar FF – IF Elfsborg 1–2 (1–1)

Mål: 1–0 Benjamin Hajdari 3′, 1–1 Jack Cooper Love 30′, 1–2 Jack Cooper Love 68′

Startelva: 1. Sebastian Jonsson  (mv), 3. Jonathan Levinsson, 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Kevin Liimatainen, 8. Noah Söderberg, 10. Jack Cooper Love, 14. Viktor Widell, 16. Musa M’Benga, 17. Otto Vallentin, 19. Gustav Broman (K)
Ersättare: 31. Max Helge (mv), 2. Rasmus Swahn, 11. Ornel Makindu, 12. Arbnor Shabani, 13. Filip Gustafsson, 15. Endrit Kutllovci