Elfsborg ville komma upp på vinnarspåret igen efter förra omgångens snöpliga förlust. För motståndet stod BK Häcken. 

Två omgångar har spelats i slutspelsserien av U19 Allsvenskan där Elfsborg inkasserat en vinst och en förlust. På hemmaplan besegrades Malmö FF med 2–1 och senast föll gulsvart mot Brommapojkarna i matchens sista minut med samma siffror. Nu jagade Elfsborg vinnarspåret igen, men tuffast möjliga motstånd stod på andra sidan planhalvan när matchen blåstes igång på lördagen. Häcken hade precis som Elfsborg en vinst och en förlust, men senaste matchen övertygade laget rejält när de besegrade Örebro med hela 5–1. En tuff utmaning väntade nu.

Det visade sig också att Häcken skulle vilja vara rejält revanschsugna efter den 3–0 vinst som Elfsborg tog på Bravida Arena, Hisingen, under vårens serie. Bortalaget tog ledningen efter halvtimman spelad, vilket stod sig in i halvtidsvilan. Elfsborg jagade kvittering, pratade i halvtidsvilan om hur man skulle straffa Häcken, men istället för kvittering utökade bortalaget till 2–0 i 53:e minuten. Mot slutet av matchen försökte Elfsborg lyfta spelet och jaga en reducering, men då kunde Häcken utöka sin ledning med tio minuter kvar.

Tränare Janne Mian summerar matchen på följande sätt:
– Vi startade matchen bra med massor av bollvinster, skapade några halvchanser men sedan tappade vi matchen successivt även om chanserna var jämnt fördelade. Häcken skapade sina chanser mest på våra egna misstag så vi var tillbaka i gamla synder. Efter deras 2–0 har vi en bra period med ett friläge, nick i ribban och en farlig hörna, men vi spelar bort oss i en situation där de kan göra 3–0 och då är det god natt, summerar Mian.

Elfsborgs första förlust på hemmaplan var därmed ett faktum och laget får jaga vidare efter segrar kommande vecka. Nästa match går mot Djurgårdens IF den 25 augusti klockan 16.00.

IF Elfsborg – BK Häcken 0–3 (0–1)

Mål: 0–1 Emir Bosnic 33′, 0–2 Adam Söndergaard 53′, 0–3 Ali Youssef 80′

Truppen: 31. Tim Rönning  (mv), 2. Samuel Rundqvist, 3. Filip Schyberg (K), 5. Tim Stålheden, 8. Joakim Engström, 10. Marcus Ejerblad, 11. Prince Isaac Kouame, 13. Eduart Iljazi, 17. Aleksandar Ceganjac, 18. Adrian Zeka, 19. Anton Thorsson
Ersättare: 30. Camil Altun (mv), 6. Johannes Vedin, 7. Nattnael Zerai, 12. Joel Wiktorsson, 15. Makwan Sawsani, 16. Arlind Kutllovci