Elfsborg rullade upp bussen till Vätterns östra stränder för möte med Motala AIF från division II under onsdagskvällen i Svenska cupen. Det blev en komfortabel seger med 4-0 efter många läckra mål i den första halvleken.

Knappt hade matchen i Motala hunnit sätta sig innan Elfsborg kom loss på vänsterkanten och Emir Bajrami kunde snappa upp en målvaktsretur från målvakten och kunde enkelt rulla in 1-0 i den 4:e minuten. Elfsborg hade börjat bra och bättre skulle det bli. Jesper Karlsson hade lekstuga på sin högerkant och när han väl bytte kant kom också målet när han vände läckert bort sin försvarare och skickade in bollen i bortre krysset. Motala stack upp ett par gånger och skapade någon fast situation men Elfsborg hade koll och unge duktige Arian Kabashi kunde skicka in 3:an i den 35:e minuten och sedan kunde Emir Bajrami, för dagen kapten på egen hand chippa in 4-0 strax innan halvtidsvila. En synnerligen bra första halvlek av Elfsborg som nog fick tillbaka lite självförtroende efter senaste förlusterna.

Andra halvlek var lite av en transportsträcka med många mål i ryggen så kunde Elfsborg lufta lite spelare. Motala kunde också skapat om än lite spänning i matchen när inbytte Rasmus Rosenqvist fick bollen på handen och domaren dömde straff, men David Olsson, till dagen i Elfsborgsmålet kunde komma ner mot sin högra stolpe och rädda straffen. Elfsborg gjorde jobbet, spelade ut Motala AIF och är vidare till Svenska cupens gruppspel som spelas under första kvartalet under 2019. Såhär sa Emir Bajrami till CMore efter matchen:

– Jag tycker det är två halvlekar som inte hänger ihop riktigt. Vi har en fin första halvlek med fyra fina mål. Vi slarvar lite i andra, men vi gör en bra match i det stora hela. Vi hittar jättefina kombinationer och vi får utdelning med många fina mål.

MOTALA AIF – IF ELFSBORG 4-0 (4-0)
Mål: 
Emir Bajrami (4′), Jesper Karlsson (28´), Arian Kabashi (35′), Emir Bajrami (45′)
Elfsborgs laguppställning: David Olsson – Jesper Manns (73′), Gustav Henriksson, Joakim Nilsson (63′), Rami Kaib (46′) – David Boysen, Alex Dyer, Arian Kabashi, Emir Bajrami – Jesper Karlsson – Viktor Prodell
Ersättare: Tim Rönning, Mattias Özgun (46′), Daniel Gustavsson, Samuel Holmén, Ibrahim Dresevic, Rasmus Rosenqvist (73′), Filip Schyberg (63′)