Elfsborg jagade poäng i slutspelsserien av U19 Allsvenskan, då kom istället tredje raka förlusten.

Fjärde omgången av slutspelsserien i U19 Allsvenskan spelades på lördagen.Elfsborg åkte till Kaknäs i Stockholm för möte med Djurgårdens IF. Hemmalaget hade inlett med två segrar och en oavgjord match, därmed förlustnollan intakt. Elfsborg å sin sida hade inför matchen två raka förluster och ville bryta den negativa trenden.

Det blev också en jämn och tuff match mellan två bra lag. Djurgården tog initiativ i matchen och hade taktpinnen något mer i första halvlek. Då också också ledningsmålet efter en period med bra spel från hemmalaget. 1–0 var också första halvleks enda mål och därmed underläge i halvtidsvilan.

I andra halvlek kom Elfsborg mer och mer in i matchen i jakten på en kvittering, men istället för ett gulsvart mål var det DIF som återigen kunde göra mål och uppförsbacken blev än mer brant med halvtimmen kvar att spela. Bortalaget skulle dock fortsätta sin fina period och när Anton Thorsson sköt in ett distansskott med tjugo minuter kvar, levde chansen för poäng. Elfsborg fortsatte sedan jaga kvittering, gjorde en ordentlig forcering mot slutet men istället kunde DIF punktera matchen till 3–1 med bara minuter kvar att spela.

En match där Elfsborg spelade bra fotboll, men små marginaler gjorde att DIF kunde stå som segrare i slutet efter att totalt sett varit lite vassare i matchen. Nästa match för Elfsborg är ett klassiskt västderby när IFK Göteborg gästar Borås den 1 september klockan 14.00.

 

Djurgårdens IF – IF Elfsborg 3–1 (1–0)

Mål: 1–0 27′, 2–0 60′, 2–1 Anton Thorsson 70′, 3–1 88′

Truppen: 30. Camil Altun (mv), 31. Tim Rönning (mv), 2. Samuel Rundqvist, 3. Filip Schyberg (K), 5. Tim Stålheden, 6. Johannes Vedin, 7. Danijel Ramadanovic, 8. Joakim Engström, 10. Marcus Ejerblad, 11. Prince Isaac Kouame, 12. Joel Wiktorsson, 13. Eduart Iljazi, 15. Makwan Sawsani, 16. Arlind Kutllovci, 17. Aleksandar Ceganjac, 18. Adrian Zeka, 19. Anton Thorsson