Under söndagseftermiddagen så stundades det ett västgötaderby mellan IFK Göteborg och vårt kära IF Elfsborg. Ett Gamla Ullevi som kokade i ett kraftigt skyfall när domaren väl blåste igång matchen.

Det var Göteborg som inledde matchen bäst, men efter tre starka räddningar av Kevin Stuhr-Ellegaard så lyckades Elfsborg ta ledningsmålet i den 23:e minuten efter en bra prestation från Chinedu Obasi. Det dröjde inte länge heller tills nästa mål sattes till Elfsborgs fördel, efter en dålig genomskärare av en Göteborgsförsvarare så var Obasi redo att blocka vägen för att styra den vidare till Per Frick som tog fart hela 40 meter från straffområdet. I löpningen så snurrade han upp en försvarare och Dahlin för att därefter inne i straffområdet chippa den över två chanslösa IFK försvarare.

I den andra halvleken så jobbade Göteborg sig in i matchen mer och mer, men där det samtidigt var ett Elfsborg som svarade med en hel del farliga målchanser. Efter en jämn andra halvlek så fick det tillslut bli Göteborgs Robin Söder som slog in reduceringsmålet för hemmalaget. Efter det så ökade pulsen och adrenalinet kraftigt på Gamla Ullevi när Jon Jönsson slog ihop med Robin Söder i en närkamp där respektive spelare fick se gult. Vad som därefter i den 86:e minuten ser ut att vara en solklar frispark, döms istället till straff för IFK Göteborg som tryggt och säkert kvitterar för hemmalaget via Giorgi Kharaishvilli.

Matchen slutar 2-2 i det sista västgötaderbyt den Allsvenska säsongen 2018.