En stark första halvlek bäddade för en stabil seger med 4–0 över Örebro SK i U19-slutspelet. 

På lördagseftermiddagen var det IF Elfsborgs U-trupp som tog emot Örebro SK i slutspelet av U19 Allsvenskan. Elfsborg kom närmst från en förlust med 2–1 på bortaplan mot Trelleborg, och ville nu visa sig från sin bättre sida. Örebro å sin sida kom med samma vinstsiffror från sin bortamatch mot Täby.

Elfsborg kom igång riktigt bra, tog grepp om matchen och släppte sedan aldrig taget om densamma. Första halvlek skulle också bli en riktigt trevlig historia för gulsvart. Danijel Ramadanovic öppnade målskyttet efter ett anfall och djupledsboll. Kort därpå kunde Jesper Sandberg Hesselgren göra 2–0. När det återstod kvarten kvar att spela gjorde Anton Thorsson 3–0 och fem minuter senare satte Aleksander Ceganjac 4–0 på en kontring. Ett resultat som stod sig in i paus, men också in efter slutsignal vid full tid då det inte blev fler mål.

Gulsvart tog därmed sin andra seger i slutspelsserien i den sjunde omgången.
– Vi satte press från start och vann mycket boll, kom i anfall med fart och djupledslöpningar vilket betalade sig. En väl genomförd match med många bra ingredienser, analyserar tränare Janne Mian.

Nästa match är den 23 september när Elfsborg gästar Täby.

IF Elfsborg – Örebro SK 4–0 (4–0)

Mål: 1–0 Danijel Ramadanovic 12′, 2–0 Jesper Sandberg Hesselgren 13′, 3–0 Anton Thorsson 31′, 4–0 Aleksandar Ceganjac 36′

Startelva: 31. Tim Rönning  (mv), 2. Samuel Rundqvist, 3. Filip Schyberg, 6. Johannes Vedin, 7. Danijel Ramadanovic, 8. Joakim Engström, 11. Prince Isaac Kouame, 12. Joel Wiktorsson, 13. Eduart Iljazi, 17. Aleksandar Ceganjac, 19. Anton Thorsson
Ersättare: 30. Camil Altun (mv), 5. Tim Stålheden, 10. Marcus Ejerblad, 14. Adrian Zeka, 15. Makwan Sawsani, 16. Arlind Kutllovci, 18. Jesper Sandberg Hesselgren