En ny bortamatch väntade för Elfsborg i slutspelet av U21 – denna gång mot Kalmar FF. 

I den fjärde omgången av slutspelsserien i U21 Allsvenskan södra var det återigen en bortamatch som stod på programmet. Två av de tre första matcherna hade spelats på bortaplan, där laget fått med sig en poäng. Nu jagade gulsvart sin första seger på bortaplan. Kalmar å sin sida hade en match med spelad men hade totalt sett tagit sju poäng som gett en andraplats inför matchen.

Kalmar ställde också upp med ett riktigt starkt lag med ett flertal brassar som skulle visa sig vara avgörande för dagen. Första halvlek skulle dock vara jämn där Kalmar gjorde ett mål genom Tiago, och hade en stolpträff, men matchbilden var jämn. Elfsborg hade även en boll inne som dömdes bort för offside.

I andra halvlek kom sedan Kalmar ut betydligt starkare. Ett antal individuella misstag fällde också avgörandet. Nixon, Jajá och Alexander Ahl-Holmström gjorde varsitt mål och Elfsborg lyckades bara göra ett genom Jesper Karlsson. De A-lagsspelare som var med från Kalmar gjorde verkligen skillnad och gulsvart fick se sig besegrade i denna match.

Även nästa match blir en tuff drabbning när Malmö FF står för motståndet, även denna gång på bortaplan. Den matchen spelas den 2 oktober klockan 16.00.

 

Kalmar FF – IF Elfsborg 4–1 (1–0)

Mål, Kalmar: Hiago, Nixon, Jajá och Alexander Ahl-Holmström. Elfsborg: Jesper Karlsson.

Truppen: 30. David Olsson (mv), 2. Samuel Rundqvist, 3. Mattias Özgün, 5. Tim Stålheden, 6. Filip Schyberg, 7. Danijel Ramadanovic, 8. Anton Thorsson, 10. Marcus Ejerblad, 11. Prince Isaac Kouame, 12. Adrian Zeka, 13. Eduart Iljazi, 15. Rasmus Rosenqvist, 18. Noel Jonsson, 19. Jesper Karlsson, 25. Arian Kabashi, 28. Gustav Henriksson