Elfsborg var på väg mot förlust, då vände laget på ett makalöst sätt och vann med 3–2. 

Slutspelet av U19-Allsvenskan fortsatte på söndagen för Elfsborgs del. Förra helgen besegrades Örebro med hela 4–0, nu var det dags för tabelljumbon Täby FK på bortaplan. En lång resa mot ett Täby som skulle kämpa för sina första poäng i slutspelet, och var heltaggade. Det märktes också när hemmalaget tog ledningen efter drygt tio minuter. Ledningen till trots, Elfsborg började spela bättre och tog över allt mer at spelet. Några chanser skapades men gulsvart fick inte hål på hemmalaget.
– De tog ledningen efter en kommunikationsmiss och bollen studsade deras väg, till slut i en båge över Camil Altun i mål. Sedan tog vi över, skapade chanser men Täby var farliga på sina kontringar, säger tränare Janne Mian.

I andra halvlek ökade Täby på snabbt till 2–0 och uppförsbacken blev än mer brant. Elfsborg nötte på och till slut kom den viktiga reduceringen till 2–1 när Jesper Sandberg Hasselgren bredsidade in målet med tio minuter kvar. Elfsborg fick nu vittring och lyfte sig rejält. Några minuter senare kom kvitteringen efter en fast situation. Efter att bollen åter tagit sig in i straffområdet kunde Sandberg Hesselgren återigen sätta bredsidan till och därmed 2–2.

Därefter blev det än mer dramatiskt. I 93′ minuten fick Eduart Iljazi bollen, vek av mot höger och sköt ett hårt skott efter marken – och bollen letade sig in i bortre hörnet. 3–2 till Elfsborg och bara sekunder kvar. Hemmalaget gav inte upp, Täby skapade ett friläge men Filip Varenherd blockade skottet till en hörna.
– Det här var en kampvinst som satt långt inne, men skönt med en seger var det, avslutar Janne Mian.

Täby FK – IF Elfsborg 2–3 (1–0)

Mål: 1–0 10′, 2–0 47′, 2–1 Jesper Sandberg Hesselgren 80′, 2–2 Jesper Sandberg Hesselgren 87′, 2–3 Eduart Iljazi 90′

Truppen: 30. Camil Altun (mv), 2. Samuel Rundqvist, 3. Filip Schyberg, 5. Tim Stålheden, 6. Johannes Vedin, 7. Danijel Ramadanovic, 8. Jesper Sandberg Hesselgren, 10. Marcus Ejerblad, 11. Prince Isaac Kouame, 12. Joel Wiktorsson, 13. Eduart Iljazi, 14. Adrian Zeka, 15. Makwan Sawsani, 16. Nattnael Zerai, 17. Aleksandar Ceganjac, 19. Anton Thorsson, Joakim Engström