Vid inmarsch mot Örebro SK i lördags vändes blickarna mot Elfsborgsläktaren. Upp till taket på ståplatsläktaren hissades en 60 gånger 9 meter stor hyllning till Elfsborgslegendaren Sven Jonasson. En hyllning som låg många Elfsborgare varmt om hjärtat. 

Guligan Tifo Support heter gruppen av supportrar som arbetar på ideell basis för att skapa inramningen på IF Elfsborgs matcher. Inför matchen mot Örebro SK har de arbetat i cirka tre veckor med att sy, skissa och måla den detaljerade profileringen av den gamle Elfsborgsspelaren Sven Jonasson. Närmare 600 kvadratmeter tyg hissades  till taket precis innan spelarnas inmarsch i lördags.

Göran Högberg är ordförande i Gamla Elfsborgare- och Sven Jonassons minnesfond
– Jag blev otroligt glad och stolt när jag såg tifot med hyllningen till Sven Jonasson på matchen i lördags. Mina första minnen av Sven som spelare var på Ryavallen, denne gigant till spelare som motståndarna helt enkelt inte kunde ta bollen av. Han gjorde lite som han ville på planen när han var som bäst. Sedan några år tillbaka är jag ordförande för Jonassons minnesfond. Verksamheten inom minnesfonden har som uppdrag att premiera goda spelar- och ledaregenskaper i Sven Jonassons anda inom IF Elfsborg. Jag vill verkligen framföra ett tack till de supportrar i tifo-gruppen som tog beslutet att hedra ”Jonas” på det här fina sättet på Borås Arena. En fin insats för att hålla IF Elfsborgs historia och Sven Jonassons namn levande.

Sven Jonassons en av IF Elfsborgs främste genom tiderna
Sven Jonasson räknas av många som föreningens största legendar. 409 allsvenska matcher varav 334 matcher i obruten följd från debuten 1927 till 1943. Sven Jonasson var den främste spelaren under föreningens storhetstid under 1930- och 40-talet. Totalt blev det 252 Allsvenska mål för Jonasson vilket än idag står sig som rekord. ”Jonas” representerade Sverige i VM 1934 och 1938. I landslaget gjorde han Sveriges första mål någonsin i ett VM-slutspel genom att göra de två första målen i 3-2 segern mot Argentina 1934. Totalt blev det 42 landskamper och 20 mål för ”Jonas”.

Guligan Tifo Support bygger sin verksamhet på insamlade medel ifrån Elfsborgssupportrar. Vill du stötta GTS?
SWISH 123-029 48 27
BANKGIRO 599-7002