Elfsborg och BK Häcken drabbade samman under en kylslagen måndagskväll i Borås. Bortalaget var bättre och vann med klara 3-0.

Matchen började med mycket kamp, lite tjuvnyp och och tuffa dueller. Precis som matcher mot Häcken brukar vara. Elfsborg använde många gånger sin vänsterkant i matchens inledning där Rami Kaib var ett ständigt hot med sina djupledslöpningar. Det var Häcken som fick matchens första farliga chans efter dryga kvarten Kevin i målet kunde fånga bollen utan större problem. Frederik Holst, Elfsborgs nya kelgris på högerbacksplatsen ville inte vara sämre än sin vänsterkantskollega utan tunnlade läckert en motståndare och på hörnan efter var han nära att nicka in ledningen men bollen gick utanför.

Halva halvleken hade passerat när Stefan Izhizaki fick på ett fint inlägg men Edu Obasi fick inte till styrningen som var menat i mål såklart men han och resten av Borås Arena fick se den gå över. Elfsborg vann mycket boll och styrde spelet ofta genom just nämna Ishizaki. Jon Jönsson höll på att ställa till det för sig när han missade ett motlägg och Häcken kunde kontra, men deras avslut bröts resolut av den räddande ängeln Robert Gojani som störde anfallande Häcken i sista momangen och avslutet gick utanför. Ett avslut som också var nära på att gå in var när Rami Kaib fick på en riktig rökare från långt håll men bollen smet en liten bit över. Ett fint skott som var värt ett bättre öde, som också summerade halveken då det inte hände så mycket mer de efterföljande minuterna.

Andra halvlek började lite där den första slutade, med mycket kamp, inget direkt skönspel utan det var två lag som inte ville tappa poäng på något sätt. Häcken kom till den farligaste chansen men bollen skickades både över och utanför efter dryga timman. Manager Jimmy Thelin bytte ut Simon Lundevall som ersattes av Jesper Karlsson. Han försökte röra om i grytan med sitt yviga spelsätt. Istället för att få effekt av bytena framåt kunde Häcken ta ledningen med 1-0 i den 73:e minuten genom Paulinho som snappade upp en miss i Elfsborgs försvar. Elfsborg försökte genom sina byten att komma ikapp men istället kunde Häcken avgöra matchen genom sitt 2-0-mål i den 89:e minuten och kunde i matchens sista sekund även göra 3-0. Elfsborg förlustlösa svit stannade vid sex matcher. Bryta ihop och kom igen är den enda vägen efter en tung förlust.

Efter matchen sa manager Jimmy Thelin såhär på den efterföljande presskonferesen:
– Första halvlek är det inte så mycket chanser, låst match mellan två bra lag. I andra halvlek tar Häcken ett större grepp och efter baklängesmålet blir vi lite för desperata och börja tappa bollar där Häcken straffar oss ordentligt. Vi har haft en bra period och nu är det bara att lägga denna matchen bakom oss och blicka framåt mot Sirius på lördag.


IF Elfsborg – BK Häcken 3-0 (0-0)

Mål: Paulinho (73′), Alexander Jeremejeff (89′), Viktor Lundberg (90+5)
Varning, Elfsborg: Samuel Holmén
Utvisning, Elfsborg:
Sålda biljetter: 5340
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Frederik Holst, Jon Jönsson, Joakim Nilsson, Rami Kaib – Robert Gojani (82′), Samuel Holmén, Stefan Ishizaki – Simon Lundevall (62′), Per Frick (69′), Chinedu Obasi
Ersättare: Tim Rönning, Jesper Manns, Daniel Gustavsson (69′), Simon Olsson, Jesper Karlsson (62′), Viktor Prodell (82′), Gustav Henriksson