Andra raka bortamatchen väntade när Malmö FF tog emot Elfsborg i slutspelet av U21.

På måndagen åkte Elfsborgs u-trupp, förstärkta med några A-lagspelare, ner till Malmö för match i U21-slutspelet. Varken Elfsborg eller Malmö hade någon chans att knipa förstaplatsen i gruppen, som innebar spel i SM-finalen, men de båda lagen ville skrapa ihop mer poäng än vad som hittills införskaffats. Elfsborg kom senast från en förlust med 4-1 mot Kalmar samtidigt som MFF hade kryssat mot Östers IF på bortaplan.

Det blev en bra start för Elfsborg i matchen då man redan i 11’ minuten tog ledningen, men det var i ärlighetens namn hemmalaget som hade grepp om spelet. Malmö kvitterade, men Elfsborg lyckades ta ledningen i 27’ minuten återigen. Ledningen stod sig in i halvtidsvilan.

I andra halvlek gick det bara sju minuter innan Malmö lyckades kvittera. MFF hade ett grepp om matchen redan innan, men efter kvitteringen släppte de inte taget. I 81’ minuten gjorde hemmalaget också 3-2 och i slutskedet även 4-2 vilket blev slutresultat.

Elfsborg har därmed efter fem matcher tagit fyra poäng. Kampen om finalplats är över men i de sista två matcherna blir det ändå kamp. Här näst väntar IFK Göteborg i ett västderby på Borås Arena.

Malmö FF – IF Elfsborg 4–2 (1–2)
Startelva: 1. Sebastian Jonsson  (mv), 3. Mattias Özgün, 18. Simon Olsson, 20. Emir Bajrami, 21. David Boysen, 25. Arian Kabashi, 28. Gustav Henriksson, Joakim Engström, Samuel Rundqvist, Adrian Zeka
Ersättare: 30. Max Helge  (mv), Arlind Kutllovci, Kevin Liimatainen, Danijel Ramadanovic