En kall, blåsig och ruskig hemmaarena välkomnade Elfsborgs U19 lag för den första rundan av två mot KR Reykjavik i UEFA Youth League. En match som präglades av tuffa närkamper och minst sagt kontroversiella domarbeslut. En match där IF Elfsborg stod som segrare.

Under tisdagsmorgonen 04.00 så slöt laget sig upp på Borås Arena för att sig till Island, Reykjavik för att spela sin första runda i UEFA Youth League. Tisdagen handlade om att slutföra sina sista förberedelser inför onsdagens drabbning med hemmalaget KR Reykjavik.

Under onsdagen så gick laget en gemensam promenad i centrum av Reykjavik efter en god frukost för att starta igång matchdagen på rätt sätt. 13.15 gick bussen mot KR-Vallör, hemmaarenan som bjöd på drygt 100 åskådare under matchen. Det var ett molntäckt Reykjavik som bjöd på kalla vindar under uppvärmningens gång. När väl spelarna var klara och skulle bege sig ut på plan i inmarschen så kom första droppen av många som skulle sätta sin prägel på vad detta skulle bli för typ match, blöt.

Elfsborg inledde bra, likaså gjorde hemmalaget det med bra målchanser från bägge lagen. Men med rätta direktioner från tränarbänken lyckades Elfsborg bli det laget som satte störst press på Islänningarna när man mer och mer under matchens gång öppnade upp KR Reykjaviks defensiv. I slutet på den första halvleken var det nämligen Elfsborg som öppnade matchens målkonto genom ett självmål, men som skarvades oerhört bra genom det Isländska försvaret tack vare Tim Stålheden under en hörna.

I den andra halvleken så fick det däremot bli forwarden i KR Reykjavik som fick sätta stopp för det roliga, då man tidigt in på den andra halvleken slog till med hemmalagets kvitteringsmål. Regnet fortsatte att falla över hemmastadion och det syntes tydligt att spelet blev mer aggressivt och tuffare spelarna emellan. Minut 75 och Elfsborg hade åter igen blivit laget som tagit över matchen, och som tack för det hårda jobbet blev det ännu ett självmål till Elfsborgs fördel efter en oerhört snygg servering från Eduart Iljazi som på ett läckert sätt spelar bort KR Reykjaviks vänsterback för att slå in ett välplacerat inlägg som hemmalagets försvarare lyckas nicka in i mål, innan Jesper Sandberg som var precis intill mittbacken.

Matchen slutar 2-1 till Elfsborg och nu har Boråslaget tagit med sig ett starkt resultat hem inför returmötet på Borås Arena den 24 oktober.

Målvakten Tim Rönning efter matchen:
– ”Matchen tyckte jag var lite fram och tillbaka, det var svårt att få ett riktigt grepp om den, sen var det en match med mycket duellspel, det blir så automatiskt när det regnar och när vi då spelar på naturgräs. Vi visste att de skulle spela mycket rakt upp på deras forwards så där hade vi väldigt bra koll på det. Men de fyllde på med väldigt många spelare in i boxen så där fick vi hitta positionerna snabbt och försöka få bort bollen och det gjorde vi väldigt bra idag.

 

Självklart är det bra med en 2-1 seger i bagaget och med två mål på bortaplan, men nu är  det bara halvtid och vi måste kriga i 90 minuter till.

Känslan var helt fantastisk vid slutsignalen, vi krigade hela matchen för varandra och det är jag stolt över”, avslutar en nöjd Tim Rönning.