Elfsborg föll för andra matchen i rad när SM-slutspelet i U19-Allsvenskan fortsatte. 

Den tionde matchen i SM-slutspelet Av U19-Allsvenskan nalkades på lördagseftermiddagen när AIK gästade. Elfsborg föll senast mot Vasalunds IF efter ett sent avgörande samtidigt som AIK vann med 6–1 mot Örebro. Dock var AIK poänglösa på bortaplan samtidigt som Elfsborg haft tämligen bra resultat på hemmaplan.

I veckan hade dock Elfsborg också haft en tämligen olik vecka än vanliga träningsveckor. En resa till Island och vinstmatch i Youth League stod på schemat i onsdags, därefter resa hemåt igen. Men det kunde vara en bidragande faktor till att Elfsborg inte visade sitt bästa spel på lördagen. Ledningsmålet kom dock efter 13 minuter när Joel Wiktorsson satte 1–0. AIK kunde dock kvittera redan bara ett par minuter senare till 1–1, vilket också var halvtidsresultat. När sedan andra halvlek hade kvarten kvar att spela tog AIK ledningen, en ledning som Elfsborg aldrig lyckades kvittera och därmed var förlusten ett faktum.

Därmed har Elfsborg tio poäng inspelade som ger en tiondeplats. Nu återstår tre matcher innan säsongen summeras, härnäst bortamatch mot Mjällby AIF.

IF Elfsborg – AIK 1–2 (1–1)

Mål: 1–0 Joel Wiktorsson 13′, 1–1 16′, 1–2 75′

Startelva: 30. Camil Altun (mv), 2. Samuel Rundqvist, 5. Tim Stålheden, 7. Arlind Kutllovci, 8. Joakim Engström (K), 12. Joel Wiktorsson, 14. Adrian Zeka, 15. Makwan Sawsani, 17. Aleksandar Ceganjac, 18. Anton Thorsson, 19. Danijel Ramadanovic
Ersättare: 31. Tim Rönning (mv), 3. Filip Schyberg, 6. Johannes Vedin, 10. Jesper Sandberg Hesselgren, 11. Prince Isaac Kouame, 13. Eduart Iljazi, 16. Nattnael Zerai