Det vankades västderby på Borås Arena i slutspelet av U21 Allsvenskan när IFK Göteborg gästade.

Två lag som jagade formen ställdes mot varandra på Borås Arena. Elfsborg hade två förluster i rad, IFK Göteborg en förlust och två oavgjorda i bagaget i en match som alltid är lite speciell. Gulsvart tog ledningen efter 18 minuter spelade efterett riktigt fint anfall. Emir Bajrami hittade Simon Olsson som skarvade till Arian Kabashi – som bara kunde sätta in 1–0, en bra start och därefter tog också hemmalaget ett litet grepp i matchen. Men med halvtimman spelad kvitterade IFK Göteborg, ett resultat som också blev halvtidsresultatet.

Andra halvlek blev sedan egentligen ingenting som Elfsborg önskade. Presspelet fungerade inte riktigt, det blev för långt mellan lagdelarna och hade svårt att skapa några riktigt heta chanser. Istället kunde gästerna ta ledningen med mindre än halvtimman kvar att spela, öka på till 3–1 med kvarten kvar och sedan sätta spiken i kistan på stopptid till 4–1.

Elfsborg får därmed se sig besegrade i tredje raka matchen. Nu väntar en sista match på bortaplan mot Halmstad i nästa vecka, därefter är U21-säsongen över för i år.

IF Elfsborg – IFK Göteborg 1–4 (1–1)

Mål: 1-0 Arian Kabashi 18′, 1–1 29′, 1–2 66′, 1–3 75′, 1–4 90′

Startelva: 31. Tim Rönning (mv), 2. Jesper Manns, 3. Mattias Özgün, 5. Filip Schyberg, 15. Rasmus Rosenqvist, 18. Simon Olsson, 19. Jesper Karlsson, 20. Emir Bajrami, 21. David Boysen, 25. Arian Kabashi, 28. Gustav Henriksson
Ersättare: 30. Camil Altun (mv), 6. Anton Thorsson, 7. Danijel Ramadanovic, 8. Joakim Engström, 11. Aleksandar Ceganjac, 12. Tim Stålheden, 13. Eduart Iljazi