Tre mål i första halvlek gjorde uppförsbacken för brant – trots att Elfsborg var nära en upphämtning.

Fredageftermiddag, då satte sig IF Elfsborgs U-trupp på bussen med destination Sölvesborg och Strandvallens B-plan. Trots att lagen var spelmässigt jämna, i en matchbild som också var jämn, kunde ändå hemmalaget ta ledningen efter kvarten spelad. När sedan 2–0 kom åtta minuter senare och därefter 3–0 med tio minuter kvar av första halvlek, då blev uppförsbacken rejäl.

Att Elfsborg hade tre uddamålsförluster i rad i serien gjorde inte direkt självförtroendet var på topp att vända, men det var tämligen nära. Bortalaget tog snacket i halvtidsvilan, ville visa sig från en bättre sida och gick ut för att påbörja en vändning. Spelmässigt var lagen redan jämna, nu gällde det att få in bollen i nät vilket också Jesper Sandberg Hesselgren fick efter 65 minuter spelade. När sedan Filip Schyberg reducerade till 2–3 fem minuter senare började hoppet finnas, men närmre kom inte Elfsborg.

Nu återstår det två matcher i slutspelet innan årets serie är summerad. Här näst gästar Hammarby Borås den 20 oktober.

Mjällby AIF – IF Elfsborg 3–2 (3–0)

Mål: 1–0 (15), 2–0 (23), 3–0 (35), 3–1 Jesper Sandberg Hesselgren (65), 3–2 Filip Schyberg (70)

Truppen: Camil Altun  (mv), Tim Rönning  (mv), Marcus Ejerblad, Joakim Engström, Prince Isaac Kouame, Arlind Kutllovci, Danijel Ramadanovic, Samuel Rundqvist, Jesper Sandberg Hesselgren, Makwan Sawsani, Filip Schyberg, Anton Thorsson, Johannes Vedin, Joel Wiktorsson, Adrian Zeka, Nattnael Zerai