Sista matchen för säsongen blev en målrik historia när Halmstads BK kom till Borås.

Det var den sista matchen för säsongen i SM-slutspelet av Folksam U21 Allsvenskan Södra när IF Elfsborg tog emot Halmstads BK. Två lag som båda önskat mer av slutspelsserien än vad som blivit resultatet av de sex matcher som var spelade. Halmstad stod på jumboplats med två poäng, Elfsborg näst sist på fyra poäng. Det var också två lag som valde att matcha lite olika. HBK kom med en stark trupp, namnkunnigt lag med många allsvenska matcher på meritlistan och egentligen ett rent Superettanlag – Elfsborg med ett U-betonat lag.

Inledningen blev också något av en mardröm för gulsvart. Redan innan kvarten var spelad hade bortalaget tagit ledningen en, två och tre gånger.
– Den här matchen symboliserar säsongen i helhet på något sätt. Vi släpper tre mål som vi inte borde släppa, två individuella misstag och ett som vi inte följer våra principer på, säger tränare Janne Mian.

När Halmstad gjort sina tre mål kom Elfsborg in bra igen, spelmässigt spelade laget så som man tänkt göra från starten och gulsvart kunde växa in i det. När sedan Halmstad fick en tidig utvisning i andra halvlek ökade Elfsborgs spelövertag och de kunde pressa HBK. Jesper Sandberg Hesselgren reducerade till 1–3 med tjugo minuter kvar, laget pressade och skapade lite nerv – men då kom istället en straff mot Elfsborg som HBK utnyttjade. I 83′ minuten kunde sedan Issac Prince Kouame sätta slutresultatet till 2–4.

I och med förlusten slutar Elfsborg sist i slutspelsserien, där segraren kommer ställas mot vinnaren i norra serien i en SM-final. Laget får istället ta med sig den fina tredjeplatsen i vårserien och ladda om batterierna. U-truppen ska nu möta Skövde AIK på bortaplan i DM-final redan på onsdag, därefter väntar Hammarby till helgen i U19 Allsvenskan.

 

IF Elfsborg – Halmstads BK 2–4 (0–3)

Mål: 1–3 Jesper Sandberg Hesselgren 70, 2–4 Prince Isaac Kouame 83′

Truppen: 30. David Olsson (mv), 31. Tim Rönning (mv),  2. Samuel Rundqvist, 3. Mattias Özgün, 5. Adrian Zeka, 6. Anton Thorsson, 7. Danijel Ramadanovic, 8. Joakim Engström, 10. Marcus Ejerblad, 11. Prince Isaac Kouame, 12. Johannes Vedin, 14. Joel Wiktorsson, 17. Aleksandar Ceganjac, 18. Noel Jonsson, 21. Jesper Sandberg Hesselgren, 23. Filip Schyberg, 28. Gustav Henriksson, 15. Rasmus Rosenqvist