På onsdagskvällen åkte Elfsborg till Skövde för DM-final i junior-DM, en final som Elfsborg knep segern i och därmed kan titulera sig DM-mästare. 

Under året har IF Elfsborgs U-trupp haft fullt upp med seriespel i U21- och U19-allsvenskan, UEFA Youth League och också junior-DM. Elfsborg inledde åttondelsfinalen med att besegra Kinna IF med 2-0, därefter Fristad/Sparsör/Borgstena med 4-0 i kvartsfinal. Skoftebyn/Trollhättan BOIS vann man med 1-0 mot i semifinal och därmed väntade Skövde AIK i en final.

Elfsborg fick en härlig inledning på matchen och tog ledningen redan efter 12 minuter när Jesper Sandberg Hesselgren gjorde 1-0. Spelmässigt var det bra därefter, men i inledningen av andra halvlek kunde Skövde kvittera efter lite slarv i eget straffområde.
– Vi hade 1-0 och det såg ganska tryggt ut, men sedan så dräller vi med boll i eget straffområde och de gör 1-1. Matchen väger en del sedan och det är chanser år bägge håll, säger tränare Janne Mian.

Matchen gick till förlängning och där sprakade det till rejält för Elfsborg. Joel Wiktorsson satte 2-1 i 97′ minuten innan Kevin Strand gjorde 3-1 i 107′ minuten. Skövde reducerade visserligen till 2-3, men Strand ville annat och gjorde även 4-2 vilket var tur med tanke på att hemmalaget reducerade ytterligare en gång precis i sista minuten. Elfsborg tog därmed segern och kan titulera sig distriktsmästare 2018.
– Det är viktigt att vinna, viktigt att sätta en kultur och en bra match för oss att ta hem. De var starka på fasta men vi utnyttjade att vi var lite piggare i förlängningen. Nu har vi vunnit något vilket är det viktiga, det är en del till varför vi håller på med det här. Vi kan titulera oss bäst i distriktet vilket är bra, avslutar Mian.

 

Skövde AIK – IF Elfsborg 3-4 (0-1) efter förlängning

Mål Elfsborg: 0-1 Jesper Sandberg Hesselgren 11′. Förlängning: 1-2 Joel Wiktorsson, 1-3 Kevin Strand 107′, 2-4 113′,

Truppen: 30. Max Helge  (mv), 31. Camil Altun (mv), 2. Joel Wiktorsson, 3. Makwan Sawsani , 5. Filip Schyberg , 6. Arvid Skantz , 7. Awil Hassan, 8. Joakim Engström , 10. Marcus Ejerblad , 11. Jesper Sandberg Hesselgren , 12. Johannes Abdulahad , 13. Eduart Iljazi , 15. Arlind Kutllovci , 16. Johannes Vedin, 17. Teodor Svensson, 8. Besfort Zeneli , 19. Kevin Strand , 20. Aleksandar Ceganjac