29 oktober 2014 är ett datum som de flesta Elfsborgare aldrig kommer att glömma. Dagen Klas Ingesson lämnade oss har satt spår, en sorgens dag men även en dag där vi minns kärleken och omtanken ifrån hela Sverige och långt ut i Europa. Det har gått fyra år sedan Klas lämnade oss men hans anda lever kvar och finns med i föreningens vardag.

Klas Ingesson var en mycket omtyckt spelare, ledare och människa. Omtyckt för sin jordnära personlighet och sin inställning till såväl fotbollen som livet i stort. Klas värderingar vill vi bevara och lyfta fram inom IF Elfsborg. Varje gång vi pratar om Klas, berättar om ett minne eller håller upp en flagga med hans ansikte på läktaren. Det är exempel på stunder då han finnas med oss i vardagen. Genom stiftelsen Hedra Klas Ingesson kan du som privatperson även bidra ekonomiskt för att utveckla IF Elfsborg i Klas Ingessons anda.

Stiftelsen Hedra Klas Ingesson

Stiftelsen Hedra Klas Ingesson ska i första hand stödja, stimulera och belöna intressen för att utveckla IF Elfsborg i Klas Ingessons anda. Detta kan röra sig om stöd till arbete med viktiga värderingar kring idrotten, att främja en positiv supporterkultur, support till funktionshindrade eller utsatta barn och ungdomar med mera. Du kan skänka ditt bidrag till Stiftelsen Hedra Klas Ingesson på antingen bankgiro eller Swish.

Bg: 585-2702
Swish: 123 538 25 85

Hedra Klas Ingessons minne på Borås Arena

Måndag 29 oktober är alla supportrar välkomna att tända ett ljus, lägga en blomma och minnas Klas vid minnesplatsen på Borås Arena. Ingång på arenans östra sida, mot Knalleland.

Tisdag 30 oktober i samband med matchen mot Dalkurds FF kommer Klas minne att hedras på Borås Arena före avspark. Se till att vara inne på läktarplats innan inmarsch för att ta del av hedrandet.

Köp Hedra Klas Ingesson-halsduken

Läs mer om Klas Ingessons stiftelse här