Inledningen i matchen blev för tung när Elfsborg släppte två tidiga mål mot Hammarby.

Sista hemmamatchen i slutspelet av U19 Allsvenskan stod för dörren när Elfsborg tog emot gästande Hammarby IF FF på Borås Arena. Ett bortalag som desperat jagade poäng för att ha ens en teoretisk chans att nå förstaplatsen och därmed SM-guld, ställdes mot ett hemmalag med tre raka förluster på kontot.

Elfsborg ville sätta hög press från start, men Hammarby ville samma sak och lyckades än bättre. Redan efter åtta minuter tog bortalaget ledningen, en ledning som utökades till 2-0 efter tjugo minuter. När Jesper Sandberg Hesselgren sedan reducerade till 1-2 bara minuter senare växte Elfsborg, hemmalaget spelade upp sig och sista tjugo minuterna av den första halvleken blev ett rent ställningskrig.

I andra halvlek gick Elfsborg för ett kvitteringsmål, spelade tämligen jämnt med bortalaget fick stundtals kämpa för att inte släppa fler bollar bakom sig. Men med lite mindre än halvtimman kvar att spela kom Hammarbys stöt för att punktera matchen. 3-1 blev två minuter senare 4-1 till bortalaget och luften gick ur gulsvart. Till slut kunde Hammarby vinna med hela 5-1 på Borås Arena.

Nu återstår endast en match i serien innan U19-serien är slut för den här säsongen, en match som går nästa helg mot Halmstad på bortaplan.

IF Elfsborg – Hammarby IF FF 1-5 (1-2)

Mål: 0-1 8′, 0-2 20′, 1-2 Jesper Sandberg Hesselgren 25′, 1-3 62′, 1-4 64′, 1-5 90′

Startelva: 31. Tim Rönning (mv), 2. Samuel Rundqvist, 3. Filip Schyberg (K), 5. Tim Stålheden, 6. Johannes Vedin, 8. Joakim Engström, 11. Prince Isaac Kouame, 13. Eduart Iljazi, 16. Nattnael Zerai, 17. Aleksandar Ceganjac, 21. Jesper Sandberg Hesselgren
Ersättare: 30. Sebastian Jonsson (mv), 7. Danijel Ramadanovic, 10. Adrian Zeka, 12. Joel Wiktorsson, 14. Arlind Kutllovci, 15. Marcus Ejerblad, 19. Anton Thorsson