I samband med segermatchen mot GIF Sundsvall arrangerades årets Ungdomens Dag. Närmare 900 barn, ledare och föräldrar ifrån 16 lokala föreningar tog plats på Knallelandsläktaren för att ta del av föraktiviteter, gå parad kring planen och stötta IF Elfsborg ifrån läktarplats.

Redan vid 16.00 öppnade insläppet till Knallelandsläktaren. På ytan bakom läktaren arrangerades aktiviteter för alla tillresta barn. De fick pröva på att skjuta prick med fotboll på en stor darttavla, speedshooting, fotbollsspelande i sarg och ansiktsmålning. A-lagets Per Frick och Edu Obasi gästade för att skriva autografer till unga supportrar. Vid 17.15 var det dags för alla barn ifrån föreningarna att gå ett varv runt planen. En mäktig manifestation som applåderades av publiken på arenan. Efter två mål i andra halvlek av Viktor Prodell och Stefan Ishizaki fick den högljudda ’barnklacken’ slutligen göra vågen med spelarna.

En av matchens segerregissörer, Stefan Ishizaki passade på att tacka alla barn efter matchen
– Skön seger idag. Stabil insats. Tack till alla som var på Arenan och stöttade oss. Extra stort tack till alla barn på knallelandsläktaren, ni gav oss extra energi. Kul att se så många framtida Elfsborgare.

Ungdomens Dag är en satsning inom ramen för IF Elfsborgs arbete i samhället. Du kan läsa mer om Vi Tillsammans via den här länken