181105 Elfsborgs Emir Bajrami under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Brommapojkarna den 5 november 2018 i BorŒs. Foto: Jšrgen Jarnberger / BILDBYRN / Kod JJ / Cop 112

Emir Bajrami avslutade karriären med förlust

Publicerad: 2018-11-05 23:05, Uppdaterad 2018-11-05 23:09

Det blev en tung uddamålsförlust i årets sista hemmamatch mot BP med 2-1 när Emir Bajrami avslutade karriären.

Elfsborg började matchen piggast där framförallt David Boysen och Jesper Karlsson visade framfötterna på sina kanter. Den sistnämnda skulle också får dagens första chans när han avlossade bössan strax utanför straffområdet men målvakten kunde styra undan. En pigg inledning där Elfsborg visade att man ville avsluta säsongen på bästa sätt. Just nämnda Jesper skulle också få spela huvudrollen när han drogs ner i straffområdet efter dryga 20 minuter och Edu Obasi gjorde inga misstag från elva meter och ledningsmålet var ett faktum. Elfsborg var det bollförande laget i första halvlek och hade bud på fler mål under den första delen av matchen, även om man inte kom till de där hundraprocentiga chanserna. BP gjorde var de kunde men kom inte alls åt Elfsborg i den första halvleken och när domaren satte pipan i munnen kunde Elfsborg traska in in värmen och ladda inför den andra halvleken med en ganska så betryggande 1-0-ledning.

Fotboll kan vända fort, och det vet Elfsborg om anno 2018, där tyvärr många ledningar har förvandlats till underlägen. Denna gången fick BP luft under vingarna när dem kvitterade i den 70:e minuten och ett par minuter senare tog dem också ledningen. Elfsborg bytte för sista gången in Emir Bajrami som i och med gjorde sin sista match på Borås Arena. Man gjorde vad man kunde och Emir var just närmast att kvittera i den 87:e minuten men bollen smet strax utanför. Det blev ingen drömavslutning för Emir Bajrami i hans sista match i Elfsborgströjan även om han fick ta emot guliganernas hyllningar efter matchen, en fin avslutning på en annars blek insats mot BP.