Under onsdagen samlades  Gamla Elfsborgares medlemmar i resturangen på Borås Arena. Det som lockade var årets sista medlemsträff, den här gången med landslagets Peter Wettergren som uppskattad gäst. 

Gamla Elfsborgares ordförande Björn Johansson inledde mötet med att hälsa dagens samlade gäster välkomna denna soliga decemberförmiddag. Björn som dagen till ära fyllde år bjöds på sång och fyrfaldigt leve av de för dagen cirka 60 medlemmarna. Efter kort inledning var det dags att lämna över till Peter Wettergren.

Peter Wettergren inledde sitt anförande med att blicka tillbaka på den resa han själv gjort ifrån Ödeshög som spelare och sedan tränare innan han kom till IF Elfsborg inför säsongen 2004. Med Ryavallen i bakgrunden utanför fönstret pratade Peter om sina 11.5 år i föreningen och den resa som IF Elfsborg gjorde innan han lämnade för FC Köpenhamn, Sejouren i Danmark blev ett år innan Peters nuvarande anställning hos Svenska Fotbollförbundet inleddes.

Huvuddelen av föredraget handlade om sommarens stora äventyr, VM i Ryssland. Peter berättade med van röst om vikten av förberedelser, scouting och lagsammanhållning för att nå den fantastiska framgång som kvartsfinalplatsen innebar för Sverige. Peter hade förberett en gedigen presentation med såväl taktiska genomgångar som klipp av mer underhållande karakatär med landslaget.

                                                                                                                                       

Avslutningsvis fick medlemmarna möjlighet att ställa frågor till Peter. De rutinerade Elfsborgarna hade frågor om allt ifrån Viktor Claessons utveckling till diskussion kring trender i dagens fotboll. Efter en stunds öppen diskussion tackades Peter av med blommor och applåder. Som avslutning för Gamla Elfsborgares verksamhetsår bjöds på smörgås och kaffe.

Föreningen Gamla Elfsborgare är en fristående förening, som bildades den 9 mars 1942, vars ändamål är att samla ”gamla” Elfsborgare till regelbundna och kamratliga samvaron. Läs mer på Gamla Elfsborgares hemsida.