IF Elfsborg har idag kommit överens med nederländska SC Heerenveen om en övergång för Ibrahim Ibro Dresevic. Vi tackar Ibrahim för flera fina år i gulsvart och önskar honom ett stort lycka till i sin fortsatta fotbollskarriär.

Tillsammans med Simon Olsson och Rami Kaib flyttade Ibro 2016 upp som lärling i A-truppen. 2017 blev han permanent uppflyttad och gjorde under det året sex allsvenska framträdanden.

22-åringen kom som 14-åring till IF Elfsborg från Norrby IF och har således fostrats i de gulsvarta elitlagen. Under sin tid i A-truppen har han spelat 31 allsvenska matcher. Den allsvenska debuten kom mot Kalmar FF, hemma på Borås Arena den 10 september 2016. Ibro är nu redo att ta nästa, internationella steg i sin fotbollskarriär, och han gör det genom att flytta till nederländska Heerenveen i staden med samma namn. SC Heerenveen ligger inför vårsäsongen på en 11 plats i den högsta divisionen Eredevisie.

– Ibro har alltid varit noggrann och jobbat hårt för IF Elfsborg. Nu tar han nästa kliv och jag önskar Ibro all lycka till i framtiden och tackar för den här tiden, säger manager Jimmy Thelin.

Klubbchef Stefan Andreasson

Det kommer alltid att finnas en viss saknad när bra spelare lämnar oss och Ibro har gjort en lång och fin resa hos oss. Efter en bra dialog med Heerenveen och att vi fått marknadsmässigt betalt, ska vi nu vara stolta och glada att vi i föreningen återigen har fostrat en bra spelare och person, som nu tar nästa steg i sin karriär, säger Stefan Andreasson. Vi önskar Ibrahim all lycka till i framtiden och säger –  på återseende.

Ibro:

Det är blandade känslor, men jag ser fram emot det här – det ska bli roligt. Det är inte alla som får chansen att bli utlandsproffs, komma till ett nytt land och få nya möjligheter att utvecklas.

Något speciellt minne du tar med dig?

Inget specifikt minne men jag tar med mig alla fina Lagkamrater och den utvecklingen jag fått nu under Jimmys tid som manager.

Jag vill tacka hela föreningen, alla ledare, ungdomsledare, fans och alla de som varit involverade till att jag kommit dit jag kommit. Jag önskar grabbarna i laget stort lycka till, – se till att komma topp tre nu, avslutar en glad Ibro.

Vi tackar Ibro och önskar honom stort lycka till!