Klockan 14.00 rullade träningsmatchen igång mellan Halmstad BK och IF Elfsborg, den sista träningsmatchen innan den allsvenska hemmapremiären den 1:a april mot Hammarby IF.

Elfsborg klev ut på ett soligt Halmstad IP i vad som var den sista träningsmatchen innan den Allsvenska säsongen rullar igång. Elfsborg började matchen piggt i de inledande 10 minutrarna, men Halmstads starka defensiv skulle bli en hård nöt att knäcka för bortalaget. Pawel och Levi som så ofta är ett hot runt straffområdet lyckades stå för Elfsborgs två målchanser den första halvleken innan Halmstad BKs Sadat Kaib slog in matchens första mål.

Under pausen stod Elfsborg för två byten där en skadad Stefan Ishizaki och Frederik Holst fick kliva av och ersättas av Deniz Hümmet och Jesper Manns. Den andra halvleken blev inte mycket mer händelserik än den första, två lag som gör bra defensivt arbete mot varandra, där hemmalagets mål fick bli skillnaden i dagens träningsmatch i det allsvenska genrepet.

Försäsongen är nu slut och nu blickar IF Elfsborg allt fokus mot den Allsvenska premiären hemma mot Hammarby IF den 1 april.

Elfsborg ställde upp följande lag:
Kevin Stuhr-Ellegaard, Frederik Holst (UT 45´), Gustav Henriksson, Joakim Nilsson, Simon Strand (UT 66´), Robert Gojani (UT 63´), Stefan Ishizaki (UT 45´), Simon Olsson, Jonathan Levi, Pawel Cibicki, Per Frick (UT 79´).
BÄNK: Tim Rönning, Jon Jönsson, Rami Kaib (IN 63´), Jesper Manns (IN 45´), Samuel Holmén (IN 63´), Anton Thorsson, Eduart Iljazi, Marokhy Ndione (IN 79´).