Som vi har längtat! Det har äntligen blivit dags för Allsvensk hemmapremiär på Borås Arena. IF Elfsborg tar under måndagen 1 april emot Hammarby IF i en match där vi uppmanar alla elfsborgare och boråsare att sluta upp och hjälpa vårt gulsvarta lag till seger!

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 1
IF Elfsborg – Hammarby IF
Borås Arena, måndag 1 april, avspark 19:00
Köp dina biljetter hos något av våra biljettombud City Knalleland, City Gross och Willys eller på webben via elfsborg.se.
Köp matchbiljett på webben:  https://elfsborg.ebiljett.nu/home/tickets/268/false
Köp seriebiljett: http://elfsborg.se/seriebiljett-2019/

Matchprogram

ELFSBORGS TRUPP

Kevin Stuhr-Ellegaard, Tim Rönning,
Frederik Holst, Jesper Manns, Joakim Nilsson, Stian Rode-Gregersen, Gustav Henriksson, Jon Jönsson, Rami Kaib, Simon Strand,
Simon Olsson, Samuel Holmén Deniz Hümmet, Robert Gojani,
Jonathan Levi, Pawel Cibicki, Per Frick, Marokhy Ndione.

IF Elfsborg tar emot Hammarby IF i en kokhet drabbning på Borås Arena. En hemmapremiär mot ett Hammarby IF Elfsborg besegrat sex av de tio senaste matcherna – tre av dem har slutat oavgjort. En Allsvensk premiär är speciell och en match där alla nerver ställs på prov, och en match alla spelare längtat efter under en lång och tuff försäsong. Joakim Nilsson, Elfsborgs nummer 12, förbereder sig inför ett av de sista träningspassen innan måndagens premiär.

-Sjukt taggad! Detta har man ju väntat på hela försäsongen så det ska bli riktigt roligt. Det är speciellt att få första matchen hemma. Detta blir en stormatch och jag hoppas att det kommer att vara mycket publik på plats, något som gör en extra taggad. Vi vill ju visa Boråsarna att vi är ett bra lag och verkligen är på gång i år, säger mittbacken Joakim Nilsson.

Elfsborg kommer från en lång försäsong med träningsläger, Svenska Cupen-spel och från en rad träningsmatcher. I början av mars åkte Elfsborg ur Svenska Cupen mot Djurgårdens IF, det följde man upp med en seger i träningsmatchen mot Trelleborgs FF. Veckan efter det tog laget en övertygande seger hemma i träningsmatchen mot Örebro SK. En klar vinst och ett fint spel vi många på Borås Arena gillade att se. I genrepet mot Halmstads BK gick det något sämre – förlust med 1-0 och en tung skada på Stefan Ishizaki. -En bra och givande försäsong med mycket bra matcher och framförallt nu på slutet. Ser man till Örebro-matchen är det en av de bästa insatserna under försäsongen och det är skönt att ha haft den matchen så tätt inpå premiären, säger Joakim Nilsson.

Kolla in det sista träningspasset inför hemmapremiären.

Lagens senaste matcher (Träningsmatcher och Svenska Cupen)

IF Elfsborg

IF Elfsborg – Trelleborgs FF 1-0

IF Elfsborg – Örebro SK 2-0

Halmstads BK – IF Elfsborg 1-0

Hammarby IF

Eskilsminne – Hammarby IF 1-1

Hammarby IF – Dalkurd FF 3-1

Djurgårdens IF – Hammarby IF 0-0

Manager Jimmy Thelin

-De saker vi har tränat på börjar synas. De sista veckornas träning med lite finjusteringar tror jag kommer att ge ett väl utslag och göra oss helt redo inför premiären. -Just nu är känslan att hela föreningen går ut med en helt annan tro på det vi gör, att vi gör det tillsammans med annan kraft. Det känns som att alla är laddade för en sprakande fest här på måndag.

Pawel Cibicki, Deniz Hümmet, Jonathan levi och försvarana Simon Strand och Stian Rode Gregersen är nya spelare in till truppen 2019. Fem nya spelare som i allra högsta grad har påverkat laget. -De nya spelarna har inget bagage med sig från förra årets tuffa säsong. Sedan är deras personligheter framåt, de tar plats och ger energi något jag tror passar gruppen väldigt bra. Jag tycker att vi har en härlig dynamik i gruppen med både allvar och en del skämt, vilket gör att gruppen kan fokusera, jobba professionellt och där i mellan slappna av och ha roligt tillsammans, Säger Jimmy Thelin.

Kolla in avsnitt 1 av Matchsnack med en längre intervju med Manager Jimmy Thelin

När lagen möttes senast

Hammarby IF 0-1 IF Elfsborg, 26 september, 2018.

IF Elfsborg 0-0 Hammarby IF, 16 juni, 2018.

IF Elfsborg 2-1 Hammarby IF, 4 april, 2018.