Det är dags för omgång 2 av Allsvenskan 2019 och en av den Allsvenska säsongens absolut största matcher väntar under morgondagen. På söndag gästar IF Elfsborg Ullevi för ett klassiskt västderby mot IFK Göteborg. -Den betyder allt för oss spelare, för föreningen och våra fans – en match vi ska göra alla för att vinna, säger lagkaptenen Kevin Stuhr-Ellegaard.

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 2
IFK Göteborg – IF Elfsborg
Ullevi, söndag 7 april, avspark 15:00

Truppen

Kevin Stuhr-Ellegaard, Tim Rönning.
Frederik Holst, Jesper Manns, Stian Rode-Gregersen, Gustav Henriksson, Joakim Nilsson, Simon Strand, Rami Kaib.
Simon Olsson, Samuel Holmén, Robert Gojani, Deniz Hümmet, Jonathan Levi, Jesper Karlsson,
Per Frick, Pawel Cibicki, Kevin Kabran, Marokhy Ndione.

 

LAGENS SENASTE MATCHER (Träningsmatcher, Svenska Cupen och Allsvenskan)
IFK Göteborg (V–F–O–F)

17 februari: Nyköping – IFK Göteborg 0-2

26 februari: IFK Göteborg – GAIS 0-3

3 mars: Örebro SK – IFK Göteborg 3-3

31 mars: AFC Eskilstuna – IFK Göteborg 3-1

IF Elfsborg (V-V-F-O)

8 mars: IF Elfsborg – Trelleborgs FF 2-1

15 mars: IF Elfsborg – Örebro SK 2-0

23 mars: Halmstads BK – IF Elfsborg 1-0

1 april: IF Elfsborg – Hamamrby IF 1-1

I måndags var det återigen dags för Allsvensk fotboll på Borås Arena. Hammarby IF var på besök i en match som slutade med varsin poäng efter mål av Frederik Holst. Under söndagen åker Elfsborg ner till Göteborg för det klassiska västderbyt mot IFK Göteborg – ett möte som många gånger har slutat oavgjort. Tittar vi tillbaka till de tio senaste Allsvenska matcherna har lagen nämligen spelat oavgjort åtta gånger av tio möjliga, något nyförvärvet Jonathan Levi vill ändra på.

-Detta är en match vi ser väldigt mycket framemot och en match jag tror att vi har goda möjligheter till att spela det spelet vi vill och kunna ta med de tre poängen vi är ute efter. -Jag är otroligt laddad! Jag sa det till grabbarna att jag tycker det är så långt till söndag, man vill nästan spela matcher varannan eller var tredje dag – man vill bara ut på planen, säger Jonathan Levi

Se längre intervjuer med Kevin Stuhr-Ellegaard, Pawel Cibicki och Jonathan Levi i Matchsnack.

Håll koll på vad som händer i föreningen – prenumerera på vår Youtube-kanal ElfsborgPlay. Följ våra presskonferenser, lyssna till intervjuer och få en unik inblick i vad som händer utanför planen.