På söndag möter IF Elfsborg, GIF Sundsvall i årets första familjematch med avspark 15.00 på Borås Arena. Som en del av föreningens uppsökande publikrekrytering och värdegrundsarbete besöker våra A-lagsspelare kontinuerligt skolorna i Borås Stad. Under måndagsförmiddagen besöktes Fjärdingskolan, Engelska Skolan och Viskaforsskolan för snack, autografskrivande och fotbollsspelande.

Till Fjärdingskolan på Hässleholmen kom Rami Kaib och Marokhy Ndione på besök lagom till förmiddagsrasten. För Marokhy som är uppvuxen på Hässleholmen och själv varit elev på skolan var det ett speciellt besök att komma tillbaka, nu som nybliven allsvensk debutant efter inhoppet mot Hammarby. Direkt när de förväntansfulla mellanstadieeleverna kom ut på rast flockades de kring de två allsvenska spelarna och de medtagna autografkorten gick snabbt åt. Marokhy som bor på Hässleholmen berättar mer om besöket.
– Det var faktiskt väldigt kul att komma hit, flera gamla lärare kom fram och hälsade och många av barnen känner igenom mig ifrån området. Det är lite speciellt att växa upp på Hässleholmen och gå på den här skolan,. jag har själv gjort samma resa och vet kanske lite mer hur många av de här barnens vardag ser ut. Det kan vara tufft emellanåt och det är också en speciell gemenskap, för mig är det en stolthet att representera Hässleholmen. Det är viktigt med bra vuxna förebilder och för många här betyder fotbollen mycket. Den här gången fick vi skriva autografer, snacka men även hänga med in i ett klassrum och svara på frågor, så det var kul avslutar Marokhy.

På Engelska skolan och Viskaforsskolan var Gustav Henriksson samt Tim Rönning medbjudna för skolbesök.  Vedad Aganovic som arbetar med IF Elfsborg arbete i samhället, Vi Tillsammans, berättar mer om tanken med skolbesöken:
– Genom vårt projekt Framtid Tillsammans har vi dagligen personal ute på fem Boråsskolor som arbetar som extra stöd till personalen och med uppdraget att fånga upp unga på väg ut i utanförskap. Vi vill komplettera vår dagliga verskamhet i skolorna med att få ut våra spelare oftare på fler skolor, båda på raster i ett avslappnat sammanhang men även när vi håller värdegrundsföreläsningar. För våra unga spelare är det viktigt att de får tränas i att vara förebilder, det är så man bygger relationer och skapar en ”vi” känsla omkring Elfsborg i hela Borås. Genom våra skolturneringar, Bra Kompis Klassfotboll och Pinocchio Cup, som vi är med och arrangerar når vi uppskattaningsvis 2600 låg- och mellanstaideelever i Borås. Fotbollen är ett fantastiskt verktyg för integration, att kunna lyfta värdegrundsfrågor och att skapa lokala förebilder för barn berättar Vedad.

Tack vare insamlade medel ifrån supportrar och sponsorer har Vi Tillsammans en biljettfond där det varje match går att ansöka om totalt 30 sponsrade matchbiljetter. I den uppsökande publikrekryteringen delas det ut matchbiljetter till såväl till skolor, fritidsgårdar, föreningar och andra som arbetar med barn och ungdomar som önskar att få gå på Elfsborgsmatch. Nästa match är söndag den 14e mot GIF Sundsvall med den familjevänliga avsparkstiden 15.00. Vill du ansöka om biljetter? Maila vedad.aganovic@elfsborg.se

Vill du läsa mer om IF Elfsborgs arbete i samhället, Vi Tillsammans? Läs mer: