Det blev en tung eftermiddag i söndagens västderby borta mot IFK Göteborg – imorgon tar vi nya tag då GIF Sundsvall gästar Borås Arena. Läs, lyssna och se hur förutsättningarna är inför matchen. Se även längre intervjuer med Simon Strand och Per Frick i det tredje avsnittet av Matchsnack.

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 3
IF Elfsborg – GIF Sundsvall
Borås Arena, söndag 14 april, avspark 15:00
Köp dina biljetter hos något av våra biljettombud City Knalleland, City Gross och Willys eller på webben via elfsborg.se.
Köp matchbiljett på webben: https://elfsborg.ebiljett.nu/Home/Tickets/269/false
Köp seriebiljett: http://elfsborg.se/seriebiljett-2019/

MATCHPROGRAM

Truppen
Kevin Stuhr-Ellegaard, Tim Rönning.
Frederik Holst, Gustav Henriksson, Joakim Nilsson, Jon Jönsson, Simon Strand, Rami Kaib.
Simon Olsson, Samuel Holmén, Robert Gojani, Deniz Hümmet, Jonathan Levi, Jesper Karlsson,
Per Frick, Pawel Cibicki, Kevin Kabran, Simon Lundevall
Frånvaro (skada/rehab/sjukdom/avstängning):
Stefan Ishizaki (skada), Stian Rode-Gregersen (avstängd), Jesper Manns (känning i baksida lår).

På Söndag Välkomnar vi GIF Sundsvall till Borås arena i den tredje omgången av den Allsvenska säsongen. -Det blir en tuff och en taktisk match. Sundsvall har sitt spel så det gäller att inte hamna i deras fällor. Jag tycker att vi gjorde två bra prestationer mot Sundsvall förra året och vann matchen hemma, så utifrån det, tycker jag att vi har goda chanser att göra en bra match, säger Per Frick.

Ser vi till de 10 senaste Allsvenska mötena mellan lagen har Elfsborg vunnit sex av matcherna. Två av dem tio är förluster. IF Elfsborg och GIF Sundsvall möttes senast i slutet av oktober i den Allsvenska säsongen 2018 – en match Elfsborg vann med 2-0 hemma på Borås Arena. -Elfsborg som tradition är hemmastarka och det var vi tyvärr inte förra året och det var något som gjorde ont i oss spelare och vår publik. Nu gjorde vi en okej hemmapremiär mot ett bra lag så nu gäller det att fortsätta och se till att vi inte förlorar på hemmaplan – det värsta som finns är att se motståndarlagen med supportrar fira på Borås Arena, avslutar en taggad Per Frick.

 

LAGENS SENASTE MATCHER
IF Elfsborg (O–F–)

1 april: IF Elfsborg – Hammarby IF 1-1
7 april: IFK Göteborg – IF Elfsborg 3-0

GIF Sundsvall (0–V–)
1 april: Djurgårdens IF – GIF Sundsvall 2-2
6 april: GIF Sundsvall – Malmö FF 3–1

 

 

Håll koll på vad som händer i föreningen – prenumerera på vår Youtube-kanal ElfsborgPlay. Följ våra presskonferenser, lyssna till intervjuer och få en unik inblick i vad som händer utanför planen.