Det blev en rejäl målfest som publiken på Borås Arena skulle få uppleva när Örebro SK var på besök under onsdagskvällen. Samuel Holmén gjorde två och Pawel Cibicki och Deniz Hümmet gjorde varsitt när Elfsborg kunde säkra tre poäng via en 4–2-seger.

Det fanns inte mycket övrigt att önska under inledningen för Elfsborgs del den här allsvenska kvällen. Redan i den fjärde matchminuten kom hemmalagets ledningsmål till. Robert Gojani hittade fram till Pawel Cibicki som slog in bollen framför mål. ÖSK-målvakten Oscar Jansson lyckades inte hålla inspelet, och då Samuel Holmén fullföljde sin löpning mot mål kunde han påpassligt peta in 1–0 framför hemmasupportrarna.

Stian Gregersen träffade några minuter senare bollen klockrent med pannan på hörna, men den här gången utan framgång.

Det var en stark inledning och det mesta av chanserna tillhörde hemmalaget. Det till trots kunde ÖSK komma till en farlig chans när närmare 18 minuter av matchen hade avverkats. Carlos Strandberg tog sig förbi Kevin Stuhr Ellegaard och skulle, vad han trodde, relativt enkelt rulla in bollen i mål. Men istället dök en uppoffrande Stian Gregersen och lyckades få en tå på bollen som då istället styrdes ut till hörna.

Robert Gojani öppnade den här matchen starkt och var en spelare som satte fart på flertalet av Elfsborgs anfall med passningar framåt i planen. Passningar som öppnade upp och skapade förutsättningar för fina samspel i offensiven.

Just ett fint samspel spelare emellan visades det prov på när Elfsborgs ledning fördubblades i den 33:e minuten. Jonathan Levi slog ett långt inlägg in i straffområdet, Pawel Cibicki nickade ned bollen till Kevin Kabran. Den sistnämnde tog emot bollen, vände upp och serverade Samuel Holmén som skickade in 2–0.

Bara två minuter senare kom också 3–0 för ett högt pressande IFE. Robert Gojani vann boll och slog lika kvickt upp bollen på Cibicki som stod högt upp i plan. En touch senare var han dessutom förbi sin försvarare och därefter kunde han placera in trean.

Robert Gojani skallade ihop med en ÖSK-spelare under avslutningen av den första halvleken, och till den andra halvleken ersattes han av Stefan Ishizaki som därmed gjorde comeback efter en tids skadefrånvaro.

Det höga tempot från den första halvleken mattades av något, och Di Gule kunde behålla sin betryggande 3–0-ledning under inledningen.

I den 65:e minuten byttes Deniz Hümmet in och Jonathan Levi lämnade planen. En minut senare fick samme Hümmet syna det gula kortet, och ytterligare en minut senare hade han sett till att utöka Elfsborgs ledning till 4–0. Från sin position i straffområdet vände han om och sköt in kvällens fjärde mål.

ÖSK kunde innan matchens slut reducera två gånger om. Först var det Carlos Strandberg, och tre minuter från slutet höll sig Jake Larsson framme.

Fler mål blev det dock inte och IF Elfsborg kunde fira tre mycket härliga poäng hemma på Borås Arena. Nu har Di Gule plockat åtta poäng under de fem inledande matcherna. Nästa match är på lördag och det är mot IK Sirius på bortaplan. Nästa hemmamatch är mot IFK Norrköping måndag 6 maj.

IF Elfsborg–Örebro SK 4–2 (3–0)

Målen: 1–0 Samuel Holmén (4), 2–0 Samuel Holmén (33), 3–0 Pawel Cibicki (35), 4–0 Deniz Hümmet (67), 4–1 Carlos Strandberg (75), 4–2 Jake Larsson (87)

Startuppställning (4-5-1): Kevin Stuhr-Ellegaard–Frederik Holst, Stian Gregersen, Joakim Nilsson, Simon Strand (76)–Jonathan Levi (65), Robert Gojani (46), Simon Olsson, Samuel Holmén, Kevin Kabran–Pawel Cibicki

Ersättare: Tim Rönning, Gustav Henriksson, Rami Kaib (76), Stefan Ishizaki (46), Deniz Hümmet (65), Simon Lundevall, Jesper Karlsson

Varningar, IFE: Robert Gojani (8), Deniz Hümmet (66)

Sålda biljetter: 4095