IF Elfsborgs U-trupp gästade Lunds BK på torsdagen, där Elfsborg inför matchen hade full poängskörd i årets bortamatcher.

På Kristi himmelsfärdsdagen tog IF Elfsborgs U-trupp bussen nedåt mot sydliga delar av Sverige. Lunds BK stod för motståndet på Klostergårdens IP. Hemmalaget hade inlett serien med två vinster och tre förluster, därmed sex poäng på fem matcher. För Elfsborgs del var laget obesegrat inför matchen med fyra vinster och en oavgjord match. Därav full pott i de två bortamatcher som Elfsborg spelat. Nu var det ny match och nya förutsättningar där det var Lund som tog ledningen i den första halvleken.

   – Första halvlek var inte bra, det kändes som vi stannade kvar i bussen. De satte 1-0 på ett snyggt sätt, men i andra halvlek gjorde vi lite justeringar och vi vände matchen, säger tränare Sanel Duzel.

Gulsvart jobbade vidare i matchen och fick in kvitteringen först med tjugo minuter kvar att spela genom Abdisalan Hassan Ibrahim, men bortalagen ville än mer och skulle trycka in ledningsmålet i den 82′ minuten av Arian Kabashi, men ledningen varade inte länge. I den sista minuten kvitterade Lund på en inkastsituation. I och med 2-2 förlängdes sviten med poäng i alla matcher. 

   – Lund försvarade sig mest hela matchen men de fick in kvitteringen till 2-2 efter ett inkast. Sett till första halvlek var det ett rättvist resultat, den var riktigt dålig, men vi hade hoppats på mer såklart när vi tog ledningen så sent i matchen, fortsätter Duzel. 

Nu väntar ny match på söndag igen då Östers IF står för motståndet. 

   – I förra matchen var vi bra i första halvlek, men inte i andra – i dag är vi bättre i andra halvlek men inte i första. Nu hoppas vi kunna vara bra i 90 minuter nästa gång, avslutar Sanel.

Lunds BK – IF Elfsborg 2-2 (1-0)

Truppen: David Olsson, Oskar Baggesen-Gyllunger, Ibrahim Dresevic, Abdisalan Hassan Ibrahim, Gustav Henriksson, Johan Andersson, Oscar Iglicar Berntsson, Mattias Jansson, Arian Kabashi, Rami Kaib, Chris Makindu, Christopher Mc Vey,  Simon Olsson, Mergim Shala, Hugo Svensson, Mervan Trncic, Filip Varenhed, Mattias Özgün