Guliganerna cyklar till Örebro

Publicerad: 2016-05-10 12:53

Hjältarna som cyklade till Åtvidaberg förra året. I år bär det av till Örebro för initiativet “Cykling mot cancer och vår egen övervikt”.

Guliganerna sätter sig för tredje året i rad på cykelsadlarna och ger sig ut på de svenska vägarna i deras initiativ “Cykling mot cancer och vår egen övervikt”.

Denna gång bär det av till Örebro och söndagens bortamatch mot ÖSK, och insamlingsmålet ligger på 30 000 kronor.

Det som startade säsongen 2014 då Guliganerna cyklade till Halmstad i samband med Elfsborg bortamatch mot HBK och samlade in pengar till Cancerfonden, präglat av Klas Ingessons kamp mot sjukdomen, fortsatte sedan 2015 med en cykelresa till Åtvidaberg och en lyckad insamling på hela 330 000 till Cancerfonden.

Årets cykelresa går till Örebro och söndagens bortamatch mot ÖSK, och insamlingsmålet ligger på 30 000 kronor. Internetbössa (länk till att skänka pengar finns längst ner i artikeln), insamlingar längs vägen och sponsorer ligger tillf rund för intäkterna.

De cirka 20 guliganer i blandande åldrar som tar sig an resan kommer dela upp den på tre dagar med start på fredag 13 maj och målgång söndag 15 maj i Örebro för att heja fram IF Elfsborg på Behrn Arena. Stoppen längs vägen är Falköping, Skövde, Hallsberg och Örebro.

IF Elfsborg, sponsorer och många i Borås stöttar projektet. Det finns ett upplägg där sponsorer sponsrar med 1krona per cyklad kilometer och den cyklist som inbringar den allra största summan till Cancerfonden.

– IF Elfsborg känner en stolthet över att våra supportrar upprepar fjolårets bragd och cyklar till en bortamatch för att samla in pengar till Cancerfonden. Att det även är positivt ur miljö och hälsosynpunkt är ju ett plus. Vi önskar cyklisterna lycka till, säger IF Elfsborgs ekonomichef Camilla Larsson.

På följande länk kan man skänka pengar:

https://www.cancerfonden.se/insamlingar/cykling-mot-cancer-och-var-egen-overvikt-orebro

Huvudpartners