En av svensk fotbolls största och mest jagade talanger är klar för IF Elfsborg.
Succémannen Jesper Karlsson, 18 år, har extremt glädjande nog skrivit på ett femårskontrakt med IFE och han ansluter efter en minst sagt imponerande allsvensk säsong i Falkenbergs FF.
– Jag är väldigt glad och stolt över att ha skrivit på för Elfsborg. Det här kommer bli riktigt bra, säger Jesper Karlsson.

Jesper Karlsson fyllde 18 år så sent som den 25 juli och spelade alltså stora delar av säsongen 2016 i Falkenbergs FF som 17–åring. En säsong som var minst sagt imponerade från Karlsson där han trots FFF:s motgångar lyckades att spela ihop nio poäng fördelat på sju mål och två assist under 26 spelade matcher.
Jesper Karlssons utomordentliga säsong i allsvenskan där de sju fullträffarna stack ut gav av naturliga skäl eko ut i svensk fotboll. En av Sveriges största talanger blev också en av de mest jagade, av klubbar från hela Skandinavien och vidare ut i Europa. Men nu står det klart att Jesper Karlsson väljer IF Elfsborg.
– Efter många tankar under en längre tid så kändes Elfsborg som det rätta valet. Det är en förening som man har haft en bra känsla runt länge, laget spelar den typ av spelförande fotboll som jag vill helst vill spela själv och kanske framför allt är Elfsborg den miljö som jag tror är bäst för min fortsatta utveckling som fotbollsspelare, säger Jesper Karlsson.
Vad är det med miljön som du tycker är så bra?
– Allt. Tränare, klubbchef, laget och allt runtomkring. Jag har fått extremt bra intryck av Elfsborg som förening och organisation, så jag är väldigt glad och stolt över att ha skrivit på för Elfsborg. Det här kommer bli riktigt bra, säger Jesper.

Kontraktet som Jesper Karlsson skrivit på sträcker sig över fem år, så den offensive mittfältaren/anfallaren är till en början knuten till Elfsborg till och med säsongen 2021:s slut. En klar signal om att IF Elfsborg och Jesper Karlsson är rörande överens om en gemensam framtid.
– Det var ett femårskontrakt som både jag och Elfsborg ville ha. Det kändes viktigt att ha en långsiktighet och trygghet i Elfsborg så att jag kan utvecklas och få vara med om att vinna titlar med Elfsborg. Jag är väldigt taggad inför den här utmaningen, så jag vill helst sätta igång så fort som möjligt, säger Jesper Karlsson om kontraktslängden och om hur taggad han är.
Passande då med extra tidig träningsstart den 4 januari?
– Ja, absolut! Det kommer bli hur bra som helst. Att jag får komma in i allt lite tidigare än vanligt, det är grymt, säger han.
De flesta har sett vad Jesper Karlsson kan åstadkomma på en fotbollsplan, och när han beskriver sig själv som fotbollsspelare låter det såhär:
– Jag är en snabb forward som också kan spela på en mittfältskant. Jag har en bra teknik och gillar att göra mål och assist. Offensivt känner jag mig mycket bra och det defensiva arbetet är något som jag kommer att jobba stenhårt med, säger Jesper.

IF Elfsborg vill passa på att hälsa välkommen till Jesper Karlsson och ser fram emot många fina år och framgångar tillsammans med honom!

Elfsborgs manager Magnus Haglund om värvningen av Jesper Karlsson:
– Jesper Karlsson är en av Sveriges mest intressanta unga spelare, så det känns oerhört bra att kunna knyta till oss honom i stark konkurrens med många andra klubbar. Jesper är i den kategori av spelare som vi i Elfsborg gärna vill värva, för det är en extremt ambitiös och målmedveten spelare. Han är irrationell, väldigt snabb, utrustad med en fantastisk teknik samt är bra offensivt en mot en. Allt detta sammantaget gör att han passar väldigt bra in i det lag som vi håller på att bygga inför framtiden.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson om värvningen av Jesper Karlsson:
– Vi är stolta av att ha kunnat knyta till oss Jesper Karlsson som har varit en av Sveriges mest jagade spelare. Det här visar att vi har en verksamhet och en miljö som attraherar och det ger rätt signaler till vår omgivning.