Spelartruppen informerades om Vi Tillsammans

Publicerad: 2017-03-17 08:50, Uppdaterad 2017-03-23 16:57

Vi Tillsammans – IF Elfsborgs arbete i samhället växer i omfattning.  Under torsdagseftermiddagen kördes en dragning om verksamheten för IF Elfsborg A-lagsspelare, förebilder som har en viktig roll i att representera föreningen.

Startskottet till IF Elfsborg samhällsverksamhet togs 2009. Under 2014 paketerades verksamheten om och fick namnet Vi Tillsammans. Sedan dess har Vi Tillsammans byggts på tre ben, Camp Elfsborg, samhälle och supporterrelationer. Sedan tidigare arbetar Jan Ryrlén och Eric Sjölin i verksamhetsområdet som strävar efter mer fotboll och tryggare samhälle. Från och med 1 maj förstärks Vi Tillsammans med ytterligare en person på heltid när Vedad Aganovic påbörjar sin anställning tack vare satsningen på Framtid Tillsammans. Projektet är en treårig satsning tillsammans med Borås Stad för att minska utanförskap hos unga, i det som beskrivs som stadens mer utsatta stadsdelar. (Norrby, Sjöbo, Hässleholmen, Hulta samt Kristineberg/Göta)

Vedad tillträder sin tjänst i IF Elfsborg 1 maj, men fick redan nu möjlighet att presentera sig för spelartruppen
– Eftersom jag själv är gammal spelare på elitnivå vet jag hur viktigt det är att få spelarna att se sin roll i ett större sammanhang. Som spelare lever du ett liv som handlar om att tänka fotboll, träna, äta, spela matcher och mycket tid spenderas med laget. I Vi Tillsammans vill vi använda spelarna i alla våra samhällsprojekt och möten med människor, de är våra ansikten utåt och ambassadörer för föreningen. Då är det viktigt att de dels känner till omfattningen av IF Elfsborgs samhällsarbete, jag skulle våga säga att vi är en av de elitföreningar i landet med bredast verksamhet idag. Men att de även förstår att de är förebilder för många unga människor. Vad de säger och gör har möjlighet att göra skillnad för andra.

Lasse Nilsson är en av de spelare i dagens trupp som varit med längst i IF Elfsborg och kunnat följa utvecklingen av Vi Tillsammans
– Som spelare märker man att IF Elfsborg alltid har haft en väldigt stor betydelse för staden och hela regionen i att skapa stolthet och samhörighet omkring fotbollen. Under de senaste åren har Vi Tillsammans vuxit i omfattning och börjat att sätta avtryck på ett helt annat sätt även utanför planen. Det är bra att IFE tar ett stort samhällsansvar och vi spelare bidrar med det vi kan i vår roll. Vissa samarbeten, som det med lekterapin på Södra Älsvborgs Sjukhus, ligger många spelare, inklusive mig själv, väldigt nära om hjärtat. Det ger perspektiv på livet och mycket tillbaka till en själv efter de besöken.

Här kan du läsa mer om Vi Tillsammans

Vi Tillsammans arrangerar föreläsningar där vi berättar om hur vi som elitklubb arbetar i samhället. Är ditt företag, förening eller sällskap en intresserade av att boka in en föreläsning? Kontakta Jan Ryrlén på jan.ryrlen@elfsborg.se 

Huvudpartners Officiella sportleverantörer