Efter förlusten senast mot Djurgården var det ett ytterst revanschsuget Elfsborg som kom till spel på den iskalla torsdagskvällen när våren var som bortblåst. Elfsborgs spel värmde och tillslut blev det klara 3-0 mot Örebro SK.

Första halvlekens första hälft var definitivt Elfsborgs som rullade med ett stort självförtroende och redan i den tionde minuten kom det så förlösande 1-0-målet när Lundevall serverade Viktor Prodell som mötte med pannan och tryckte in målet stenhårt, helt otagbart för ÖSKs målvakt. Ett par minuter senare var tvåan riktigt nära när Issam Jebali, till dags på mittfältet, avlossade ett tungt lurigt skott som målvakten fick styra till hörna.
I mitten på halvleken tvingades Emir Bajrami lämna planen efter ha fått ett hugg i ryggen och in kom istället nyförvärvet Jesper Karlsson som äntligen fick göra hemmadebut i Allsvenskan. Lagläkare Matilda Lundblad gav lugnande besked efter matchen och tror att Emir är tillbaka om 1-2 veckor. Ju mer halvleken led fick Örebro mer boll utan att för den delen skapa några farliga målchanser mot det kompakta Elfsborgsförsvaret som spelade med säkerhet och pondus.

Simon Lundevall var lika spelsugen i andra halvlek som i första halvlek. Han rev stora hål i ÖSKs vänsterkant med bollen tätt på kroppen och med sin låga tyngdpunkt var han ytterst nära att skriva upp ytterligare en assist när han gjorde sin gubbe och serverade Viktor Prodell som sånär var på rätt sida, men denna gången offside. Simon Lundevall skulle få utdelning när han spelade bollen vidare till Issam Jebali som fick hörna på sin chans. Den hörnan skulle bli avgörande för matchen. Den korta hörnan skickades in av Adam Lundqvist och den så viktiga andrabollen stöttes in av en forcerande Joakim Nilsson. Glädjen gick inte att ta fel på och det kändes att Elfsborg nu mer eller mindre avgjort matchen. Ett mål till skulle dock komma och det var inte helt oväntat att regissören Simon Lundevall som uttalad straffskytt stänkte in denna, även om Örebros målvakt var på bollen så satt den stenhårt mitt i mål. Matchens sista spark var slagen och detta var Simons kväll. En fantastisk, om än kylslagen kväll på Borås Arena var till ända och den slutade med gulsvart vinst, den första hemmavinsten för året.

Efter matchen var Magnus Haglund mycket nöjd med dagens prestation:
– Vi kommer ut väldigt bra i matchen. Mycket nöjd med inläggsspelet, särskilt Lundevall och Bajrami innan han går ut i mitten på första. Vi går hem med 3-0, det är vi riktigt nöjda med! Vi fick studsa tillbaka, det var skönt.

ALLSVENSKAN, OMGÅNG 4, 20 APRIL 2017
IF ELFSBORG – ÖREBRO SK 3-0 (1-0)
Målskyttar, Elfsborg: Viktor Prodell, Joakim Nilsson, Simon Lundevall
Varningar, Elfsborg: Kevin Stuhr Ellegaard, Per Frick, Rasmus Rosenqvist
Utvisning, Elfsborg: 
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard, Jesper Manns, Jörgen Horn, Joakim Nilsson,  Adam Lundqvist, Emir Bajrami (ut), Simon Olsson, Issam Jebali, Simon Lundevall, Per Frick (ut), Viktor Prodell
Ersättare: David Olsson, Anders Randrup, Rami Kaib, Rasmus Rosenqvist (in), Ibrahim Dresevic, Jesper Karlsson (in), Lasse Nilsson