Vallentin har skrivit på för Elfsborg

Publicerad: 2017-06-17 13:01, Uppdaterad 2017-06-17 13:43

En av landets allra främsta talanger, Otto Vallentin, har skrivit på för IF Elfsborg och ansluter nästa sommar. 

IF Elfsborg kan stolt presentera ett nyförvärv för framtiden. Otto Vallentin, född 2002, har skrivit på för Elfsborg. Han ansluter 1 augusti 2018 när han då flyttar till Borås för att börja gymnasiet, och avtalet sträcker sig till 2021-07-31. Otto kommer från Smålandsstenar där han tillhör A-laget. Han är en av Sveriges allra främsta talanger och har jagats av såväl allsvenska klubbar som storklubbar i Europa. Efter noggrant övervägande har han bestämt sig för Elfsborg.
– Vi är mycket glada över att kunna presentera Otto i IF Elfsborg. Efter att ha varit på besök i Borås, lärt känna staden, tränat med laget och lyssnat på vad vi kan ge för helhet har han valt oss för det var det bästa alternativet. Det är ett enormt kvitto för vår talangverksamhet, säger Tony Lundqvist, sportchef ungdom.

Otto är en offensiv spelare, en genombrottsspelare som både är målskytt och framspelare med fina kvaliteter.
– Jag är väldigt glad över att han har valt oss, att vi kan erbjuda en helhet som lockar de största talangerna till Borås, fortsätter Tony.

Ytterligare en talang har skrivit på

Elfsborg har också glädjande nog även signerat ytterligare en stor talang från just Smålandsstenar. Filip Gustafsson, också född 2002, skrev på så sent som förra veckan för Elfsborg.
– En innermittfältare vi tror mycket på i framtiden. Det är roligt att kunna göra klart Filip i kamp med många andra allsvenska klubbar. Mycket glädjande är också den goda dialog vi har haft med Smålandsstenar GoIF som gjort dessa värvningar möjlig, avslutar Tony.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer