På söndag avslutar Elfsborgs nummer nio, Lasse Nilsson, sin långa och fantastiskt framgångsrika Elfsborgskarriär. Kom till Borås Arena och hylla samt tacka Lasse för hans insatser i den gula tröjan.
– Jag har otroligt mycket att tacka för och känner en stor kärlek till föreningen, säger Lasse Nilsson.

Lasse Nilssons kontrakt går ut efter säsongen och utifrån det vill IF Elfsborg nu på söndag i samband med sista matchen mot IFK Norrköping att boråsarna och alla Elfsborgssupportrar får en chans att hylla en av våra främsta spelare och tacka honom för alla år och allt han har gjort för Idrottsföreningen Elfsborg.
– Jag har spenderat halva mitt vuxna liv i Borås och Elfsborg, och har otroligt mycket att tacka för och känner en stor kärlek till föreningen. SM–guldet och de båda cupgulden är självklart saker jag kommer ta med mig för alltid, men det kanske starkaste fotbollsrelaterade minnet är när jag kom tillbaka 2011 och avgjorde premiären på Borås Arena mot Häcken på övertid, säger Lasse Nilsson och fortsätter:
– Det man framför allt kommer komma ihåg är alla upplevelser man fått på vägen, både på och utanför planen. Alla människor man träffat, vänner som man fått, alla framgångar och motgångar. Det finns hur mycket som helst, säger han.

Värvningen av Lasse Nilsson från IK Brage i december 2001 var ett stort genombrott för IF Elfsborg. Lasse var jagad av hela Fotbollssverige och att han då valde IFE gav en signal och ett självförtroende att föreningen kunde vara med och attrahera de bästa spelarna i landet.
Lasse Nilsson debuterade i både IF Elfsborg och allsvenskan den 7 april 2002, borta mot AIK. Premiären vanns med 2–0 och Lasse spelade jämte Hasse Berggren. Det första allsvenska målet i IFE kom i hemmadebuten på Ryavallen i omgången därefter mot Halmstads BK när han gjorde 1–1 i den 21:a minuten. I omgång tre samma säsong avgjorde han borta mot IFK Göteborg med sitt 2–1–mål i den 69:e minuten, och det stora genombrottet var ett faktum.
Lasse blev även kung av västderbyt år 2003 då han åter igen avgjorde bortamötet mot IFK Göteborg med sitt mål som blev matchens enda i den 13:e minuten. Det är än i dag den senaste bortavinsten mot Göteborg. Som extra grädde på moset denna säsong avgjorde han finalen i Svenska Cupen mot Assyriska med finalens bägge mål.

Efter Elfsborgssäsongen 2004 gick flyttlasset till holländska SC Heerenveen och utlandskarriären fortsatte i klubbarna AS Saint Étienne, Aalborg BSK och Vitesse Arnhem tills Lasse kom hem till IF Elfsborg inför den allsvenska säsongen 2011. Innan den slutgiltiga återkomsten hann Lasse även med en väldigt imponerande vända i gulsvart som inlånad under säsongen 2008 då han på 15 matcher producerade magiska tio poäng uppdelat på tre mål och sju assist. Med Lasse som frontman gick Elfsborg nästan hela vägen men fick se sig besegrade av Kalmar med en poängs marginal om SM–guldet.
Hemvändarsäsongen 2011 blev Lasse Nilssons bästa i Elfsborgströjan, i alla fall om man ser till vad han producerade individuellt. Tio mål och fem assist blev det finfina resultatet.
Året därefter kom det så efterlängtade SM–guldet för Lasse, ett mål som han haft sedan han kom till IF Elfsborg första gången. Minnet av en otroligt lättad och såklart väldigt lycklig Lasse på innerplan efter slutsignalen, mitt i det vilda guldfirandet, är något som förmodligen alla elfsborgare kommer bära med sig hela livet.
Två år senare, 2014, iklädde sig cupfinalspecialisten Lasse ännu en gång rollen som hjälte då han gjorde matchens enda mål när Elfsborg vann Svenska Cupen mot Helsingborg på Friends Arena.

– Nu har jag kommit till den åldern som är pensionsvarning för fotbollsspelare, och med de här tre senaste åren i ryggsäcken så blev det som det blev. Även om jag hade velat spelat något år till så är omständigheterna som dom är nu, säger Lasse Nilsson angående att hans kontrakt nu går ut.
Lasse Nilsson är en av IF Elfsborgs främsta, det står klart bortom alla rimliga tvivel. Från den uppmärksammade ankomsten som supertalang tidigt 00–tal till de avgörande insatserna under de första säsongerna, den glimrande återkomsten 2008 som nästan ledde till guld, hemvändningen 2011 som höjde IF Elfsborg till Svenska Mästare året därefter, cupguldet 2014 och naturligtvis alla säsonger i Europaspel för gulsvart. Elfsborgs nummer nio är passande nog nia i IFE:s historiska skytteliga och kanske ännu större den Elfsborgsspelare som har gjort flest mål i Europa League med sina åtta fullträffar.
Lasse Nilsson är också en av förenings största för hur han är och alltid varit som person. Förutom alla framgångar på planen och ett uppenbart bultande Elfsborgshjärta har Lasse alltid ställt upp för föreningen vid sidan av planen och visat ett fantastiskt engagemang i och för de olika samhällsprojekt som IF Elfsborg driver.
På söndag tar en fantastisk Elfsborgskarriär slut, och vi vill uppmana er alla att komma till Borås Arena för att tacka och hylla Lasse Nilsson för hans insatser i den gula tröjan.