IF Elfsborg är ett av tre svenska lag som 17 november går in i årets upplaga av Skandinaviska Mästerskapen. I gruppspelet ställs IFE mot norska Stabaek samt de två danska lagen FC Köpenhamn och Esbjerg.

Skandinaviska Mästerskapen 2017 spelas i Prioritet Serneke Arena i Göteborg och är uppdelat på två fyrlagsgrupper med lag från Sverige, Norge och Danmark. IF Elfsborg spelar i grupp 2 mot Stabaek, FC Köpenhamn och Esbjerg.
Förra gången det begav sig i Skandinaviska Mästerskapen vanns turneringen av danska Midtjylland i finalen mot norska Rosenberg, och Elfsborg blev bästa svenska lag på en fjärdeplats.
Uppfyllda av energi och adrenalin från de dubbla SM–gulden för U17 och U19 för en dryg vecka sedan är nu IF Elfsborg ute efter revansch när man gör upp mot Skandinaviens bästa U18–lag.

Årets turnering spelas med U18-lag i stället för U19-lag. Tanken är att skapa internationell matchning och att förlänga säsongen för Sveriges bästa U18-lag. Sverige representeras av de tre bästa lagen i U19-serien – IF Elfsborg, IFK Göteborg och Brommapojkarna.
Från Danmark medverkar de tre bästa lagen från 2016/2017 års U19-serie, som är FC Köpenhamn, regerande mästarna Midtjylland i Skandinaviska Mästerskapen och Esbjerg. Norge representeras av de två lag som når final i norska U19-mästerskapen vilket är Viking Stavanger och Stabaek. Spelare ska vara födda 1999, max tre spelare som är födda 1998 får användas.

Speldatum för gruppspelet är 17 och 19 november samt 1 december. Elfsborg inleder Skandinaviska Mästerskapen med match mot Esbjerg fredag 17 november klockan 13:00, vilket också är turneringens öppningsmatch. 19 november möter gulsvart FC Köpenhamn, avspark 13:00, och slutligen spelar Elfsborg mot Stabaek den 1 december, avspark 13:00 även här. 3 december spelas finalspelet och placeringsmatcherna.

SKANDINAVISKA MÄSTERSKAPEN 2017

Grupp 1:
FC Midtjylland
Viking FK Stavanger
IFK Göteborg
IF Brommapojkarna

Grupp 2:
IF Elfsborg
Stabaek Fotball
FC Köpenhamn
Esbjerg fB

Elfsborgs spelschema:
17/11, 13.00: IF Elfsborg – Esbjerg
19/11, 13.00: IF Elfsborg – FC Köpenhamn
1/12, 13.00: IF Elfsborg – Stabaek