Årets klassiska futsal-turnering Mariedal Cup spelades under helgen där Elfsborg hade med ett deltagande lag. 

I år firade Mariedal Cup 40 år, Borås klassiska turnering som är den största futsal-turneringen för pojkar i 19-årsklassen. Elfsborg ställde som brukligt upp i turneringen, detta år ett lag från U-truppen. Turneringen startade på fredagskvällen och pågick non-stop i 48 timmar, där Elfsborg gick in på lördag förmiddag i det första gruppspelet.

Där blev det en tämligen enkel resa där laget kammade hem full pott efter seger mot GFF/Azalea med 3–0, Svenljunga IK med 5–0, Stenkullen GoIK med 2–0 och till sist Kinna IF II med 3–1. Elfsborg gick därmed vidare till andra gruppspelet som inleddes sent på lördagskvällen.

Där väntade ytterligare en grupp med fyra lag och denna gång blev det något tuffare motstånd. Tvärred/Vegby FC besegrades med 2–0, FK Karlskrona vann man mot med 3–0 men sedan kom turneringens första förlust då Örebro Futsal Club vann med 1–0. Andraplatsen i gruppen innebar dock avancemang till fortsatt spel på söndagen.

På söndagen klockan 12.00 väntade lokalderby med stora mått när Norrby IF I var första motståndare ut i tredje och sista gruppspelet, en match som gulsvart vann med 2–1. Brämhults IK besegrades sedan med 5–0 innan det blev 1–1 mot Vara SK. Trots poängtapp i sista matchen vann Elfsborg gruppen och tog sig till finalspel.

Finalspelet blev dramatiskt

I kvartsfinalen var det Torslanda IK som var motståndare, ett lag som tog sig dit via andra chansen. Här blev ett tämligen mer utvilat Elfsborg alldeles för svårt som kunde vinna med komfortabla 5–0. Semifinal stod på tur där Afghanska FC blev motståndare som hade nio nollor på elva matcher – en tuff nöt att knäcka för gulsvart. Det blev också en målsnål semifinal som vid ordinarie speltid slutade 1–1, Elfsborgs mål gjort av Mervan Trncic. Chanser skapades åt bägge håll men matchen gick till straffläggning. Där vann Afghanska straffläggningen med två gjorda mål mot noll.

Match om tredjepris stod då på programmet och återigen var det Norrby IF som var motståndare som nu sökte sin revansch, vilket de också fick genom 4–0. Elfsborg därmed fyra i årets turnering som i mångt och mycket är en bonus för spelarna, att spela lite inomhusfotboll. Nästa vecka är det dock fullt fokus som gäller på Skandinaviska Mästerskapen i Göteborg.

IF Elfsborgs trupp (siffrorna efter namnen står för gjorda mål):

2. Joel Wiktorsson, 3. Johannes Vedin, 4. Makwan Sawsani 2, 6. Isaac Kouame 5, 7. Jesper Sandberg-Hesselgren 1, 8. Aleksander Ceganjac 7, 9. Mervan Trncic 5, 10. Johan Andersson 3, 11. Noel Jonsson 1, 12. Nattnael Zerai 1, 13. Eduart Iljazi 4, 30. Camil Altun, 31. Oskar Baggesen Gyllunnger