170909 Elfsborgs Marokhy Ndione under fotbollsmatchen i U19 Allsvenskan mellan Elfsborg och Halmstad den 9 september 2017 i Borås. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

Elfsborg föll i semifinalen av ligacupen

Publicerad: 2018-03-30 00:05, Uppdaterad 2018-03-30 15:56

Det blev en tajt och jämn drabbning när Elfsborgs U-trupp mötte AIK i Göteborg, detta i semifinalen av ligacupen. 

Efter ett övertygande första gruppspel under hösten gick Elfsborg vidare till andra gruppspelet av ligacupen som spelats under försäsongen. Ligacupen är elitlagens motsvarighet till Svenska Cupen där gruppsegrarna i det andra gruppspelet tog sig vidare till semifinal och slutspelshelg i Göteborg nu under påsken. På skärtorsdagen var det då dags för semifinal mot AIK, ett lag som Elfsborg sett fram emot att möta då det är en motståndare de inte ställs emot särskilt ofta.

Gulsvart ville ta lite revansch för den senaste veckans två premiärer i U21- och U19 Allsvenskan som dessvärre slutade med förlust. Nu ville laget komma tillbaka till grunderna och slåss om en medalj.

Första halvlek blev såväl jämn som chansfattig. Det var mest ett ställningskrig och särskilt många klara målchanser skapades det aldrig, därmed var det mållösa och oavgjorda resultatet tämligen logiskt. I andra halvlek var det AIK som skapade den första riktigt heta målchansen, detta efter timman spelad då de fick ett friläge, men skottet i stolpen. Dock var det AIK som skulle få se bollen gå in i 68′ minuten när de fick ett nytt friläge, denna gång i mål.

Dock skulle Elfsborg tämligen omgående kvittera när chansen dök upp på hörna. Marokhy Ndione nickade in kvitteringen och 1–1, ett resultat som stod sig till slutsignal. I och med det oavgjorda resultatet var det straffläggning som skulle avgöra. Där drog AIK det längsta strået och matchen slutade 7–6 efter straffar.

AIK därmed vidare till final mot IFK Göteborg och Elfsborg får spela om tredjeplatsen, detta mot Djurgårdens IF på långfredagen. Matchen spelas klockan 13.00.

Huvudpartners