170924 Elfsborgs målvakt Camil Altun under fotbollsmatchen i U17 Allsvenskan mellan Elfsborg och GAIS den 24 september 2017 i Borås. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

Tredjeplats i ligacupen efter straffseger

Publicerad: 2018-03-30 19:53

På skärtorsdagens kväll föll Elfsborg på straffar i semifinalen mot ett Stockholmslag, på långfredagen fick gulsvart revansch. 

Slutspelshelg i Ligacupen stod på programmet från skärtorsdagen när Elfsborgs U-trupp, i U19-klassen, skulle ställas mot AIK i semifinal. Efter 1–1 vid ordinarie tids slut väntade straffar, där AIK till slut vann med 7–6 efter straffar. Därmed var chansen till final borta, men Elfsborg fick en viktig match ytterligare när tredjeplatsen skulle avgöras. IFK Göteborg slog ut Djurgården så därmed skulle Elfsborg ställas mot ytterligare ett stockholmslag – DIF.

Matchen gick på Kviberg i Göteborg och det blev även denna gång en tajt och jämn drabbning. Matchen var vid full tid oavgjord och mållös och återigen var det straffar som skulle avgöra. Elfsborg hade denna gång marginalerna på sin sida och kunde stå som segrare efter vinst med 3–1 på straffar. Därmed säkrades tredjeplatsen i årets upplaga av ligacupen.

För U-truppen väntar nu nästa match i U19 Allsvenskan mot Trelleborg på bortaplan den 7 april, därefter match i U21 Allsvenskan den 10 april när Halmstads BK gästar Borås.

Huvudpartners