180402 Elfsborgs manager Jimmy Thelin under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Malmš FF den 2 april 2018 i BorŒs. Foto: Carl Sandin / BILDBYRN / kod CS / 57999_334

Thelin: Stenhårt jobb kommer ge oss framgång

Publicerad: 2018-04-19 14:48

Jobba hårdare, träna mer och spela bättre – då kommer framgången. Devisen i det gulsvarta lägret är solklar.
– Potentialen i laget, enigheten i ledarstaben ihop med stenhårt jobb gör att jag är övertygad om att vi kommer att vara mycket konkurrenskraftiga i Allsvenskan. Vi tror på det vi gör, säger manager Jimmy Thelin.

Ikväll väntar match borta mot Brommapojkarna, ett BP som så här långt har haft två bra matcher mot Norrköping och Häcken samt en tuffare mot Hammarby.
-BP är en bra nykomling med en tydlig identitet i vad de gör. De har sin spets i sitt omställningsspel och är på det klara med vad de vill uppnå. För vår del gäller att få bättre timing och mer fart i det vi själva gör. Det måste gå snabbare till anfall och avslut, samtidigt måste vi också vara handlingskraftiga i kontringsskyddet, säger manager Jimmy Thelin.

Efter tre omgångar är Elfsborg fortfarande utan poäng och inledningen på säsongen har inte blivit som önskat.
-Vi har inte varit tillräckligt bra. Vi tar vårt ansvar, förbereder oss ännu bättre och jobbar outtröttligt hårdare och bara så når vi framgång. Ska man tillhöra den här branschen så måste man kunna prestera i både med och motgång och vi kommer att ta oss vidare. Spelarna är oerhört stolta över klubbemblemet och att få tillhöra Elfsborg, de jobbar stenhårt för det märket, varje dag. Jag och övriga ledarteamet står upp för spelarna och varandra oavsett resultat och tillsammans är vi är en stark grupp som tror på det vi gör. Vi är orubbliga i vår övertygelse, ser målet och märker att vi blir lite tightare och lite bättre för varje träning. Viktigast är att vi fortsätter vara konsekventa för att få utdelning för är vi inte det, då går vi vilse. Stenhårt jobb kommer att ge oss framgång, säger Thelin.

Elfsborg är mitt i en förändringsprocess. Starka och väl inarbetade vanor ska bytas mot nya beteenden.
-Vi befinner oss i en fas där spelarnas gamla inlärda vanor ”slåss” med de nya beteendena innan de nya beteendena blir de nya vanorna kan man säga. Vår spelidé bygger på samarbete och ett hårt jobbande kollektiv där man ligger nära varandra över hela planen och där vissa principer måste automatiseras för att ge utrymme för spelarnas spetsegenskaper. Vi ska jobba hårt för varandra, med och utan boll så att vi snabbt, som lag, kan komma till bra lägen för avslut. Just nu har vi inte riktigt timingen som krävs och då faller vi ofta tillbaka i gamla, välkända vanor, berättar Thelin.

Han förklarar att laget för varje vecka kommer närmare sitt mål. Spelarna tar trots den inledande motgången de kliv som ledarna vill att de ska göra och samarbetet på planen fungerar bättre och bättre för varje träning.
-Men det finns ingen tid för vila utan vi måste outtröttligt fortsätta jobba hårt, både spelare och ledare för att prestera på den nivå vi vill. Motgångar är en naturlig del i en utvecklingsprocess men gör vi det vi ska, kommer resultaten att komma. Vi jobbar i en klubb som går under devisen Vi Tillsammans och spelarna växer oerhört mycket av publikens stöd och känslan som Vi Tillsammans står för, speciellt när det är tuffa tider. Det är alltid lätt att vara tillsammans i medgång, i motgång är det svårare och då är det viktigt att alla sluter upp och stöttar, det är då man visar hur stark och modig man är som individ och grupp.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer