180415 Elfsborgs mŒlvakt Tim Ršnning under fotbollsmatchen i U19 Allsvenskan mellan Elfsborg och GAIS den 15 april 2018 i BorŒs. Foto: J…RGEN JARNBERGER / BILDBYRN / Kod JJ / Cop 112

U19: Tung förlust mot Malmö FF

Publicerad: 2018-04-28 19:25, Uppdaterad 2018-04-28 19:38

Tuff drabbning väntade i U19 Allsvenskan när Malmö FF gästade Borås denna lördag. 

I juniorallsvenskan, eller U19 Allsvenskan som den heter, väntade en tuff match för Elfsborg på lördagen. Malmö FF kom på besök och spelplatsen var Kronängs IP sedan Linnémarschen intagit Borås Arena. Ett Malmö som inlett med två vinster de tre första matcherna mot ett Elfsborg som tagit två segrar på de fyra första matcherna.

Mot Malmö är det alltid tuffa matcher, men lördagens match blev extra tuff. Trots en tämligen jämn första halvlek gick Malmö upp i en tvåmålsledning innan halvtimman var spelad. På första halvleks sista spark satte också gästerna 3-0, ett resultat som inte riktigt speglade matchbilden.
– Det kändes konstigt när vi gick in i paus. Vi hade lika mycket målchanser, det var ett ställningskrig men de gör det jättebra också. När de tar ledningen har vi sedan fyra heta målchanser till kvittering och vi spelar betydligt bättre. Sedan gör vi ett misstag och det står 0-2. Vi fortsätter men sen precis i slutet gör de 0-3, säger tränare Sanel Duzel.

Gulsvart trodde givetvis på att de skulle kunna vända i andra halvlek, men någon mirakelvändning blev det dok inte. Istället fick Malmö två straffar och i slutskedet satte de också 6-0 som också blev slutresultat.
– Vi gör för mycket misstag individuellt. Vi ska utvärdera den här matchen med laget, se vad vi kan göra åt det och lära oss av det och sedan gå vidare. Fullt fokus ligger på nästa match för att kunna bli topp sju för att kunna slåss om medaljerna i höstserien, avslutar Duzel.

IF Elfsborg – Malmö FF 0–6 (0–3)

Truppen: 31. Tim Rönning (mv), 30. Camil Altun (mv), 2. Jacob Ejerblad, 3. Adrian Zeka, 5. Filip Schyberg, 6. Tim Stålheden, 7. Nattnael Zerai, 8. Joakim Engström, 10. Marokhy Ndione, 11. Prince Isaac Kouame, 12. Samuel Rundqvist, 13. Eduart Iljazi, 15. Joel Wiktorsson, 16. Makwan Sawsani, 17. Jesper Sandberg Hesselgren, 18. Anton Thorsson, 19. Aleksandar Ceganjac

Huvudpartners Officiella sportleverantörer