Talangfulle, ordinarie U–landslagsmannen Viktor Widell är spelklar för IF Elfsborg från och med i dag fredag 11 maj.
– Det här har jag strävat efter sen jag började med fotboll vid fyra års ålder, säger Viktor som ansluter till IFE:s U16/U17–lag. 

Viktor Widell skrev på för IF Elfsborg redan i mitten av oktober 2017 och skulle egentligen ansluta till sin nya klubb i augusti detta året, men saker och ting har gått snabbare och den mycket talangfulle högerbacken är spelklar från och med i dag 11/5.
Viktor Widell kommer närmast från moderklubben Nossebro IF i samhället med samma namn som ligger dryga fem mil från Borås, så det är en bygdens son som ansluter till bygdens största lag.
– Elfsborg är en bra klubb som vi har fått väldigt bra bemötande av under hela processen, och så ligger Borås nära hem också, det är viktigt. Ända sedan jag träffade Elfsborg första gången har magkänslan varit riktigt bra och det har hela tiden känts som det självklara valet för mig, säger Viktor Widell.

I Nossebro spelade Viktor som mittfältare men i landslaget är han ordinarie högerback, så när IF Elfsborg värvade honom gjorde man det som just högerback. Och nu är det 100 procent det som gäller för Viktor som fyller 16 år i juli.
– Så är det, bara att köra. Det är högerback som Elfsborg vill att jag ska spela, och det känns bara bra för mig, säger Viktor Widell.
Tony Lundqvist, Sportchef Ungdom, är mycket nöjd med värvningen av Viktor Widell till IF Elfsborg.
– Det är självklart väldigt roligt att kunna locka hit en av de bästa i Sverige i sin åldersklass, och extra kul att de absolut största talangerna från bygden väljer IF Elfsborg. Vi hade en dragkamp med många andra allsvenska klubbar om Viktor, så nu när han dessutom är spelklar så känns det extra härligt. Viktor är en ytterback som vi såklart tror jättemycket på, säger Tony Lundqvist. 

I augusti kommer de två andra värvningarna tillika Viktor Widells landslagskompisar, Otto Vallentin och Filip Gustafsson, att ansluta till IF Elfsborg. Både Otto och Filip spelar fram tills dess i Smålandsstenar GOIF.